بنیاد وکلا
پشتیبانی و رزرو مشاوره ۴۲۸۱۸ - ۰۲۱
۴۲۸۱۸ - ۰۲۱

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

آیا بعد از قطعی شدن رای دادگاه مبنی بر جعلی بودن مدرک مذکور می توان شکایت نخست را اعاده دادرسی کرد؟

پرسیده شده ۷ سال پیش ۵ پاسخ ثبت شده

از شخصی به عنوان تحصیل مال نامشروع شکایت کرده ایم و ایشان با ارائه یک سری اسناد و مدارک توانسته منع تعقیب بگیرد بازپرس در برابر درخواست شاکی برای ارائه مدارک به کارشناسی استنکاف کرده و ناباورانه داشتن اذن شفاهی از سوی متهم برای تحصیل مال نامشروع و تسلط بر ۵۰۰ میلیون تومان اموال شرکت را دلیل کافی برای نداشتن سوء نیت دانسته و منع تعقیب صادر کرده اعتراض به رای هم موثر نبود. بعد از ۹ ماه الان در دادگاه دیگری اثبات شده که یکی از مدارک ارائه شده در دادگاه اولی جعلی بوده و همان متهم با جعل امضا و تبانی مدرکی جعلی را به دادگاه اولی ارائه کرده است.
آیا بعد از قطعی شدن رای دادگاه دوم مبنی بر جعلی بودن مدرک مذکور می توان شکایت نخست را اعاده دادرسی کرد؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا هوش مصنوعی

بیشتر وکلا معتقدند با اثبات و قطعیت جعلی بودن سند می‌توان درخواست اعاده دادرسی داد، اما نظر دیگری هم وجود دارد که اعاده دادرسی را فقط مخصوص احکام می‌داند و برای قرار منع تعقیب، تقاضای رسیدگی مجدد از دادستان را پیشنهاد می‌کند.

امکان پیگیری مجدد به این بستگی دارد که تصمیم نهایی پرونده قبلی شما در قالب چه نوع تصمیمی صادر و قطعی شده باشد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا هوش مصنوعی

امکان پیگیری مجدد پس از اثبات جعل سند

اثبات جعلی بودن مدرکی که مستند رای پرونده قبلی بوده، از جهت قانونی می‌تواند راه پیگیری دوباره پرونده را باز کند. برخی وکلا اثبات قطعی جعل را دلیل کافی برای اعاده دادرسی دانسته‌اند. در مقابل، این دیدگاه نیز مطرح است که اعاده دادرسی ویژه احکام است و در صورت وجود قرار منع تعقیب، باید با ارائه مدارک جدید از دادستان درخواست رسیدگی مجدد کرد.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۵ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر ۷ سال پیش
امین احمدی
امین احمدی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۶ · ۱۸۸ مشاوره موفق

سلام
خیر اعاده دادرسی از احکام دادگاه هاست نه قرار های منع تعقیب در این خصوص می توانید با ارائه دلایل خود به دادستان خواهان رسیدگی مجدد شوید.

بهنام رفیعی ساران
بهنام رفیعی ساران تأیید‌شده
۷ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷ · ۳٬۴۷۳ مشاوره موفق

سلام
اثبات بی اعتباری مدرکی که سابقا در پرونده دیگری مستند رای قرار گرفته است از موجبات اعاده دادرسی است

امیر ضیغمی ۷ سال پیش

کارشناس حقوقی

۴٫۷ · ۸۹۰ مشاوره موفق

بله میتوان اعاده دادرسی نمود

شهریار پورحکیمی ۷ سال پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۸ · ۵۳ مشاوره موفق

بااثبات جعل می توانید

نمایش ۱ پاسخ دیگر وکلا بستن پاسخ‌های بیشتر

۳۰۰ وکیل متخصص جعل آنلاین‌اند

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید

کانال تلگرام بنیاد وکلا · هر روز پرسش‌های حقوقی واقعی مردم با پاسخ وکیل

عضویت در کانال