آیا ارسال اظهارنامه به مطلعان پرونده کیفری در حال رسیدگی صحیح است؟
شکایتی با موضوع کلاهبرداری، تحصیل مال نامشروع و خیانت در امانت علیه دو شخص که هویت حقیقیشان نامشخص بود مطرح کردهام. متهم اصلی از این شکایت مطلع شده است. پس از طرح شکایت، دو نفر با من تماس گرفتند؛ نفر اول ادعا کرد مدیر دفتر وام است و در ازای دریافت رضایتنامه محضری از من برای یک کارمند که قربانی کلاهبردار شده، حاضر است مبلغی پرداخت کند و بعدا مشخص شد آن کارمند امتیاز وامش را به درخواست متهم به نام من منتقل کرده بود. نفر دوم ادعا کرد واسطه همان کارمند است و متهم با سیمکارت متعلق به من از او سوءاستفاده کرده است. پرونده هماکنون در پلیس آگاهی در حال رسیدگی است و این موضوع به مأمور پرونده نیز اطلاع داده شده است. آیا ارسال اظهارنامه قضایی به این دو نفر اقدام درستی است و در صورت مفید بودن، موضوع آن باید چه باشد؟
بیشتر وکلا معتقدند ارسال اظهارنامه در پرونده کیفری ضرورتی ندارد و ممکن است به روند پرونده آسیب بزند؛ بهتر است اطلاعات تماسها از طریق لایحه به بازپرس و پلیس آگاهی گزارش شود. تعداد کمی از وکلا ارسال آن را تنها با هماهنگی مأمور پرونده و در چارچوب شکایت بلامانع دانستهاند.
این یک دیدگاه کلی است و اقدام مناسب برای شما بستگی به نظر مقام قضایی و مأمور پرونده درباره احتمال تبانی یا سوختن سرنخها دارد.