حکم ارتداد از دین، در قانون چه میباشد؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۴,۹۹۵ #99306239

با عرض سلام
من خودم کارشناس حقوقی هستم، از حضور شما راهنمایی میخواستمو.
چند روز پیش یکی از دوستان عرض کردن یکی از دوستان ایشون را به جرم ارتداد در دین مبین اسلام بازداشت کردند.
نظر به این که منزل ایشان مکان فعالیت همکیشان ایشان بوده مجازات چنین افرادی اعدام است؟
یا زندان یا معاونت در جرم و یا حبس تعزیری و حبس و یا حبس تعلیقی؟
در اینترنت من بسیار جستجو کردم ولی متوجه بطن قانون در این باره نشدم.

مشاوره حقوقی کیفری
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

میزان مجازات بستگی به اتهام انتسابی و مدارک پرونده و نظر قاضی و اقرارات طرفین دارد .

نکته مهم در خصوص ارتداد این است که شخص مرتد ، ارتداد و خروج خود را از دین ابراز کند و در این زمینه تبلیغات سوء نیز بنماید
حال مانند دیگر جرایم کیفری، اگر ایشان از دین خارج شده و تبلیغ انرا می نماید پس مرتد است و مجازات اعدام دارد
اگر شما علم به این موضوع داشته اید و با ایشان همکاری نموده اید شریک در جرم می باشید ( البته در صورت وجود عناصر سه گانه جرم )

بسمه تعالی : در دین مبین اسلام ارتداد را بر دو حالت قرار داده اول :ارتدادی که همراه با محاربه باشه مانند سلمان رشدی ( بلااستثنا حکم غیر قابل ارجاع و توبه و فورا باید اجرا شود اعدام است و قتل مرتد محارب دارای پاداش است و همانطور که میدانید برای ارتداد سلمان رشدی امام خمینی قدس سره حکم اعدام دادند و سایر مراجع عالیقدر پاداش قرار دادند به تایید حگم امام راحل ..
اما ارتداد بدون محاربه : چنانچه ارتداد بدون محاربه باشد مجددا حکم اعدام است اما با توبه و جبران حکم اعدام او لغو و در پناه حکومت اسلامی قرار میگیرد ..
اما چرا اسلام چنین قانونی وضع نموده : ابتدا که حکم الهی چرا و چون ندارد زیرا از عالم مطلق خالق است دوم به زعم خطرناک بودن مرتد از نظر الف ) اعتقاد ضد دین و ضد مذهب شدنش بنحوی خواهد شد که مانند ابن ملجم مرادی ، مولایمان علی امیر المومنین را در محراب مظلومانه شهید میکند و او را کافر میخواند در تمامی ادیان نیز این قانون حکمفزماست و مثالهای زیادی نیز جاریست مانند گالیله که بخاطر اعتقادات جدیدش محاکمه و در صورتیکه توبه نمیکرد اعدامش میکردند که توبه او را بخوانیدمتوجه خواهید شد .
(من گالیلئو گالیلئی، شصت‌‌‌‌‌‌ونه‌‌‌‌‌‌ساله، پسر «وین چنزو گالیلئی» از فلورانس، شخصا در این دادگاه و در برابر شما کاردینال‌‌‌‌‌‌های بلندمرتبه و والامقام و مفتشان بزرگ سراسر قلمرو مسیحیت علیه یک انحراف ارتدادآمیز با چشمانی دوخته بر انجیل‌‌‌‌‌‌های بسیار مقدس که با دستان خویش لمس می‌‌‌‌‌‌کنم، حاضر شده‌‌‌‌‌‌ام.

سوگند می‌‌‌‌‌‌خورم که به هر آن‌‌‌‌‌‌چه کلیسای مقدس کاتولیک رمی و با الهام از حواریون، حقیقت می‌‌‌‌‌‌شمارد، تبلیغ می‌‌‌‌‌‌کند و تعلیم می‌‌‌‌‌‌دهد، همواره باور داشته‌‌‌‌‌‌ام، اکنون نیز باور دارم و به لطف خدا در آینده نیز هم‌‌‌‌‌‌چنان باور خواهم داشت.

ولی پس از این‌‌‌‌‌‌که بارگاه مقدس، به‌‌‌‌‌‌طور رسمی به من اخطار کرد که دیگر به این عقیده‌‌‌‌‌‌ی دروغین باور نداشته باشم که «خورشید مرکز جهان و بی‌‌‌‌‌‌حرکت است و زمین مرکز جهان نبوده و حرکت می‌‌‌‌‌‌کند»، قول می‌‌‌‌‌‌دهم نه به‌‌‌‌‌‌ طور شفاهی یا کتبی، به این دیدگاه غلط پایبند نباشم و از آن دفاع به عمل نیاورم و آن را آموزش ندهم.)
هر چند بطور پنهانی در اعتقاد جدید خود استوار بود اما .....
پس خطر مرتد بیشتر منافق است و بلا شک باید کشته شود مخصوصا که با ارتدادش دین را به سخریه میگیرند وشدیدا بر علیه دین قیام میکنند ..
از جمله مصداقش قانون سب النبی ( نعوذباالله ) است که حکمش اعدام است ماده ۲۶۲ از کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی و تبصره واحده همان ماده ... این قانون از همان حکم ارتداد گزفته شده اما محدود به مسلمان نشده و این اشتباه قانون است که باید اضافه مینمود هر مسلمانی ...... و چون برای بقیه ادیان با سب النبی ارتداد نمیابند حکم اعدام فرض نمیشود اما مجازات آسان تری دارد و .......... ببخشید بسیار سوال خوبی بود من به سوال شما نمره عالی میدهم امیدوارم آخرین سوال شما نباشد و مجددا در خدمت شما بزرگوار باشم .