یکی از چکهای پیش فروش آپارتمان برگشت خورده است، و فروشنده اعلام کرده که معامله فسخ است،چه باید بکنم؟

پرسیده شده
۱۱ پاسخ ۶۹۶ #98342627

یک واحد آپارتمان بصورت پیش فروش خریدم، اقساط را طی چند فقره چک دادم، یکی از چکها برگشت خورده و بعد ۶ روز گفتم برداشت کنن که فروشنده برداشت نمیکنه و میگه معامله فسخ هست، در حالیکه در قرارداد بنگاه هیچ متنی مبنی بر فسخ قرارداد مشروط بر برگشت چکها قید نشده و فقط نوشته ایم هر طرف قرارداد را فسخ کند، ۲۰۰ میلیون ضرر و زیان باید بپردازد.
تکلیف چیست؟

مشاوره حقوقی دیگر قراردادها
۱۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
با توجه به اینکه مشروط به پرداخت وجه چک نگردیده است فروشنده نمیتواند معامله را فسخ کند

با سلام و احترام
چنانچه ضمانت اجرای فسخ دیده نشده بیع به قوت خود باقی است چراکه اراده اشخاص در متن قرارداد درج و تنها بر اساس قرارداد،قانون و عرف می توانند اعمال حق نمایند
همانطور که فرمودند می توانید از طریق مراجعه به مراجع قضایی مبلغ موصوف را در صندوق دادگستری (حساب معرفی شده) واریز نمایید چراکه وقتی فروشنده از قبول وجه امتناع می نماید شما به وسیله واریز وجه در حساب دادگستری بری می شوید
نکته :
۱.دقت نمایید بر اساس قرارداد به تعهدات خود پایبند بوده و چک های بعدی را در سر موعد کارسازی نمایید و کاری به گفته های طرف مقابل نداشته باشید و چنانچه اظهارنامه داد یا دعوی حقوقی مطرح نمود حتما ادامه راه را با وکیل حاذق متعهد پیش بروید.
۲. چنانچه مبلغ را در صندوق دادگستری کارسازی نمودید و حساب شما فعال باشد (دارای وجه باشد) فروشنده با در اختیار داشتن چک یا گواهی... می تواند مجددا از حساب شما برداشت و محاسبات مالی شما را مختل نماید لذا جهت جلوگیری بایستی « بعد » از واریز در صندوق دادگستری، طی مکاتبه با رئیس بانک مربوطه جلوی برداشت چک به شماره ... مورخ .... را تقاضا نمایید دقت نمایید تاریخ چک... شماره چکی را که در قرارداد مهلت آن سررسیده و برگشت خورده بود و مبلغ آن را در حساب دادگستری واریز نموده اید را درج نمایید.(دقت بسیار)
(ضمنا ضمیمه نامه به بانک، مستندات مراجعه به مرجع قضایی، کارسازی وجه در حساب دادگستری باشد)
۳. با توجه به درج حق فسخ با ضمانت اجرای سنگین ۲۰۰ میلیون تومانی برای متقاضی فسخ، در واقع اراده طرفین دایر بر عدم فسخ بود و چند روز تاخیر کارسازی چک با توجه به عدم قید در قراداد جهت فسخ و نگاه عرف به پایبندی قراردادها و مدت زمان کم کارسازی نکردن وجه در حساب همگی مستند عدم امکان فسخ است مع الوصف هریک از طرفین معامله تنها می توانند به واسطه پرداخت ۲۰۰ میلیون تومان اعمال فسخ نمایند
۴. البته ناگفته نماند که چنانچه شخص همزمان با معامله شما معامله ای نموده و عدم پایبندی شما در واریز وجه در موعد مشخص مسبب خسارت ایشان را فراهم نموده باشد خود حدیثی مفصل است

سلام.وقت بخیر.چنانچه در متن قرارداد حق فسخ برای فروشنده ذکر نشده باشد،ایشان حق فسخ ندارند و قرارداد شما معتبر هست.و چنانچه ایشون ب تعهدات مقابل شما ب فرض عدم تحویل ملک عمل نکردند میتونید الزام ایشون رو از طریق قانونی پیگیری کنید.با توجه ب اینکه فرمودید. با شش روز تاخیر وجه چک رو کارسازی کردید ،بهتر هست با اظهارنامه هم واریز وجه رو ب ایشون اطلاع بدهید،تا از خسارات احتمالی جلوگیری کنید.

درود بر شما ،دوست گرامی مستحضر باشید که با این تفاسیر فروشنده می‌تواند وجه چک‌ها را مطالبه کند و حق فسخ نخواهد داشت.

بدون پیش بینی شرط فسخ در اینخصوص امکان فسخ قرارداد وجود ندارد.

با سلام اگر در قرار داد ذکر نشده نمی تواند یکطرفه فسخ کند و شما طی یک اظهار نامه ایشان را به گرفتن وجه چک ملزم کنید و در صورت فسخ شما وجه التزام را مطالبه کنید

سلام
وجه را به صندوق ثبت یا صندوق دادگستری واریز کنید و رسید را به دفترخانه اسناد رسمی تنظیم کننده قرارداد تحویل دهید‌...