کارگری که قرارداد ندارد میتواند حقوق خود را بگیرد؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۹۳۷ #97737758

سلام. من در شرکتی در شهریور 96 مشغول به کار شدم و کارفرمای بنده ابتدا در یک برگه گفتند مشخصات خودم و سابقه کاری و...رو بنویسم. بعد من رو استخدام کردند ولی قراردادی با من نبستند و من یک ماه بدون بیمه اونجا کار کردم و حقوقم برای اون یک ماه به صورت دستی پرداخت شد ولی من برای ورود و خروج انگشت میزدم. از ماه بعد یعنی مهرماه بیمه من رد شد تا به الان.
سوالی ک ابتدا دارم اینه که من میتونم بابت اون یک ماهی که ایشون بیمه من رو رد نکردن ازشون شکایت کنم؟ باتوجه ب اینکه مدرکم فقط انگشت زدن برای ورود و خروج بوده، میتونم شکایت کنم؟
سوال دیگری که داشتم اینه که کارفرمای بنده بدون علت رفتار مناسبی با من ندارند و من تمام کارهارو کاملا منظم و دقیق انجام میدم اما ایشون رفتارشون مناسب نیست. با توجه به اینکه قرارداد ندارم، اگر استعفا بدم آیا به من بیمه بیکاری تعلق میگیره؟ واگر ایشون منو اخراج کنند و بهم نامه اخراجی ندهند باید چطور ار حقم دفاع کنم؟ اگر بخوام ازونجا برم باید یک ماه قبلش بهشون اطلاع بدم با توجه به اینکه قرارداد ندارم؟

مشاوره حقوقی قرارداد کار
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

زمانی بیمه بیکاری شامل حال شما خواهد شد که توسط کافرما از کار اخراج شوید. لذا با استعفا بیمه بیکاری شامل حال شما نخواهد شد.

بله برای یک ماه اول با درخواست شما کارشناس مربوطه موضوع را بررسی نموده چنانکه صحت تایید اقدام لازم صورت می پذیرد - قرارداد میتواند بصورت کتبی یا شفاهی باشد ولی با استعفا مشمول بیمه بیکاری نخواهی شد و صرفا بد رفتار رافع مسئولیت نخواهد شد - با اخراج شما قطعا مشمول بیمه کاری خواهید شد