یک زمین خریداری کردم که به دو نفر فروخته شده‌، چه باید بکنم؟

پرسیده شده
۸ پاسخ ۲,۱۶۰ #97391527

سلام خدمت شما بزرگوار

بنده در ماه فروردین زمینی در گیلان خریداری کردم که مبایعه نامه تکمیل و همه چیز درست بود فروشنده همسر فرد بنگاهی بوده
چند روز پیش با خبر شدم که یک فرد دیگر هم مبایعه نامه زمین دارد و به یک فرد بدهکار بوده و الان این زمین رو دادسرا به مزایده گذاشته.
در این مورد بنده چند سوال داشتم
۱..من میتوانم با شکایت از فروشنده و بنگاه پول زمین را به قیمت روز از فروشنده دریافت کنم؟
۳.. شاهد و امضای مبایعه نامه اقوام مادر پدر فرزند و..باشه مشکلی دارد؟
۴..با اینکه پرونده مزایده در دادگاه و اجرای احکام است زمان رسیدگی و اتمام و دریافت خسارت چقدر طول میکشد و چگونه دریافت میشود؟
۵..فروشنده مدعی است که فرد اول بیعانه داده بوده و اشتباه کرده که فسخ نامه ننوشته اون فرد اول هم زرنگی کرده و از من میخواد که مهلت بدم که قولنامه فرد اول رو فسخ کند.
میخواستم بدونم مهلتو بدم یا شکایت کنم؟

باتشکر از سایت خوب و وکلای عزیز

مشاوره حقوقی ملکی
۸ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
بله تحت عنوان فروش مال غیر میتوانید اقدام به شکایت نمایید

شکایت کیفری بابت فروش ملک به غیر و نیز دعوی بطلان بیع و مطلبه ثمن به نرخ روز

با سلام
نظر به انجام معامله نسبت به مال غیر وبا توجه به اینکه شما خریدار دوم می باشید لذا بیع اول صحیح ونسبت به معامله انجام شده با شما خدشه وارد است
لذا موضوع ازجنبه کیفری کلاهبرداری وفروش مال غیر تلقی میگردد واز جنبه حقوقی میتوانید بطلان مبایعه نامه خود با فروشنده خاطی بعلت مستحق للغیر بودن مال وهمچنین درخواست استرداد ثمن معامله وغرامات وارده به نرخ روز را متقاضی باشید

سلام
اولا امکان شکایت کیفری مبنی بر فروش مال غیر علیه فروشنده را دارید و می توانید به شهادت پدر و مادرخود نیز استناد کنید
دوما ننوشتن فسخ نامه را می توان مورد استناد قرارداد و با توجه به اینکه تاریخ بیعنامه آن شخص قبل از شما است لذا ایشان مالک است

کسی که مال غیر را بدون مجوز قانونی اجاره دهد‌، مشمول حکم انتقال مال غیر است. لذا شکایت کیفری مطرح نمایید

با سلام عمل یاد شده وجهه کیفری داشته و قابل شکایت به عنوان فروش مال غیر در حکم کلاهبرداری است.

سلام . هیچکی با بیعانه دادن سندعادی به اسم نوشته نمیشه.. ایشون انتقال مال غیر و معامله فضولی انجام دادن.. شما دادخواست خودتون رو تحت عنوان استرداد وجه پرداخت شذه برای مال مورد معامله به قیمت روز بابت معامله فضولی رو بدین. و اگه ایشون کارتون رو درست کردن ، بعدا دادخواستتون رو پس بگیرید. شما با بودن نفر اول در حال حاضر صاحب چیزی نیستبد. زودتر اقدام کنید بهتر است. شما طرفتون فروشندس نه بنگاهدار ، بنابراین فقط ایشون رو خوانده قرار بدین. شهودی هم که مبایعه نامه رو امضا کردن، گواهی همشون معتبره .. طول رسیدگی زمان مشخصی ندارد ممکن است یه ماه تا یکسال طول بکشد. در صورت محکومیت طرف شما، وجه را باید بدهد که در صورت عدم پرداخت از اموالش استیفا میشود.