خرید طلای بدون فاکتور سرقتی توسط طلافروش جرم است؟

پرسیده شده
۱۴ پاسخ ۷۷ #97102941

طلای سرقت شده من رو به طلافروشی بدون فاکتور فروختن. آیا طلافروش جرمی انجام داده و می‌توان شکایت کرد؟

مشاوره حقوقی کیفری
۱۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام تخلف محسوب میشود میتوانید به اتحادیه تخلف را اعلام کنید و در صورت اثبات علم ایشان ب مسروقه بودن مرتکب جرم شده و مستوجب مجازات میباشد

سلام بنظر می‌رسد جرم از سوی طلا فروش واقع نشده و اطلاع وی از مسروقه بودن طلا نیاز به اثبات دارد

باسلام
خرید،یافروش،مال مسروقه،در قانون مجازات اسلامی جرم تقلی میشود،مخصوصا اینکه،خریدار یا فروشنده عالم به مسرقه بودن مال باشند
شما با مراجعه به دادسرا از شخص سارق،وازطلافروش بعنوان معاونت در جرم شکایت کنید.

با سلام
تنها در صورتی که طلا فروش علم به سرقتی بودن مال داشته باشد مجرم محسوب می شود و به زعم بنده اعمال قاعده درا وفق ماده ۱۲۰ قانون مجازات اسلامی مانع از این خواهد بود که صرف خرید طلا بدون فاکتور اماره ای بر آگاهی نسبت به سرقتی بودن مال قلمداد شود. حتی ارائه طلا بدون فاکتور به طلافروش از قرائن اطمینان آور مذکور در ماده ۶۶۲ قانون مجازات اسلامی بخش تعزیرات نیز محسوب نمی شود و صرفا قرینه ای است که شبهه سرقتی بودن به وجود می آورد.

سلام وقت بخیر
در عرف طلافروشان اصل بر ارائه فاکتور حین فروش است. در این مورد در صورت اثبات سوءنیت طلافروش، عمل ارتکابی جرم و قابل پیگیری است.

درود
عرف در معاملات طلا ارایه فاکتور است. لذا علاوه بر رد مال، در صورت آگاهی جرم و در صورت عدم اطلاع تخلف صنفی است

با سلام
بله.خرید و فروش مال مسروقه جرم است