چنین رایی که زوج را مجبور به طلاق همسرش و پرداخت مهریه ۱۰۰ سکه ای او می کند تا چه حد عادلانه و از نظر قانونی و فقهی درست است؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۲۹۷ #96573061

در یک پرونده «طلاق به درخواست زوجه»، زوجه از مهریه ۱۱۰ سکه خود ۱۰ سکه را بذل نموده است. در زمان دادخواست طلاق زوجه ناشزه بوده و حتی شکایت کیفری زوجه بابت ترک انفاق نیز منجر به برائت زوج شده است.
طی سه سال اختلاف، شکایت های متعددی میان زوج و زوجه در جریان بوده که تمامی شکایت های زوجه از زوج منجر به صدور برائت برای زوج شده است اما یک شکایت کیفری زوج علیه زوجه، منجر به صدور رای قطعی و اجرای آن شده است. همچنین زوجه بابت عدم توانایی در پرداخت ۴۰ سکه پیش قسط و دو ماه یک سکه مهریه نیز به زندان افتاده و پس از پرداخت مهریه از زندان آزاد شده است.
پرونده طلاق حین این ماجراها در دست رسیدگی بوده و سه مرتبه پرونده به دیوان عالی کشور رفته است. دیوان در آخرین دستور خطاب به تجدید نظر اعلام می کند:
۱. استعلام تمام پرونده های طرفین و شروع کننده تشکیل پرونده ها کدام یک بوده است؟
۲. پرونده های محکومیت زوجه به تمکین و محکومیت زوج به نفقه مطالبه گردد و سرنوشت آراء مشخص شود
۳. تحقیق توسط مددکار درباره علت اختلاف و نقش هر یک از زوجین در ایجاد و ادامه آن تحقیقات محلی معمول شود
۴. جلسه دادرسی با حضور طرفین تشکیل شود مساعی لازم در ایجاد سازش معمول گردد رای سپس صادر شود
اما در نهایت، شعبه تجدید نظر که دوبار به طلاق رای داده، بدون انجام سه مورد اول، با تشکیل جلسه دادرسی اینگونه استدلال می کند که چون زوج بابت مهریه به زندان افتاده و همچنین چون یکی از شکایت های کیفری اش علیه زوجه منجر به صدور برائت برای زوجه شده، زوج موظف به طلاق زوجه است. شکایت کیفری منجر به برائت، شکایت رابطه نامشروع دون زنا است که زوج با اسناد و مدارکی همچون: گزارش کلانتری، شهادت شهود و... در خصوص زندگی مشترک همسرش با مردی غریبه به مدت یکسال در یک آپارتمان مسکونی اقدام به طرح شکایت فوق کرده بود و به دلیل عدم حضور شهود، منجر به صدور برائت برای زوجه و مرد غریبه شد و متقابلا شکایت زوجه و مرد غریبه علیه زوج نیز به اتهام افترا منجر به برائت زوج گردید.

مشاوره حقوقی مهریه
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

باتوجه به اینکه برای دادگاه محرز گردیده است که شما دیگر نمیتوانید به زندگی زناشویی ادامه دهید و همچنین وجود پرونده های بین زوج و زوجه بهترین راه حل رای طلاق می باشد و با توجه به این رای مهریه که از روز اول عقد بایستی پرداخت شود.محکوم به پرداخت مهریه نیز شده اید.

اولا: زوجه در قبال طلاق بخشی ازمهریه خویش را بذل میکند که درفرض سوال زوجه ۱۰ سکه را بذل نموده . لذا این بخش سوال قانونی است .
ثانیا: هنوز رای طلاق قطعی نشده به عبارتی دیوان عالی کشور رای صادره ازدادکاه تجدیدنظررا ابرام ( تایید ) ننموده است

با سلام..

در خصوص موضـوعات مطروحه که هر کدام نیاز به توضیحات کافی و جواب مفصل دارد که متاسفانه بصورت گنگ مطرح گردیده است..

ولی کوتاه سخن اینکه:

۱_ در موضوع مطالبه مهریه.. مهریه حق مسلم زن بوده که هیچ حرکتی ولو خیانت و یا ارتکاب عمل شنیع زنا و ... نافی این حق نبوده و خدشه ای بر این حق زن وارد نمی سازد..

۲_ در خصوص طلاق.. نیز صرف نظر از تصمیمات متعدد شعبات.. استدلال شعبه تجدیدنظر در اینخصوص که زوج موظف به طلاق است.. استدلال نادرستی بوده و موارد اعلامی محبوس بودن و حتی طرح شکایت منجر به برائت علیه فردی، به هیچ عنوان حق اختیار طلاق مرد را زایل نمی نماید..

موفق باشید..

با عرض سلام
۱.مهریه در هر صورت به زوجه تعلق می‌گیرد
۲.اما در خصوص طلاق دادگاه با توجه تمام پرونده ها و مشاهده جزییات تصمیم گرفته است.و به هر حال نظرات قضات در این خصوص متفاوت است.

با سلام
در خصوص الزام به پرداخت مهریه باید عرض شود که این مورد با توجه به سند رسمی که در زمان عقد تنظیم شده، قطعی و غیرمرتبط با سایر موارد مطروحه شما می باشد
در خصوص طلاق و سایر پرونده‌ها با توجه به اینکه موارد متعددی را آمیخته با هم مطرح نمودید نمی توان نظر قطعی و دقیق داد که سرنوشت پرونده های شما به چه صورت می باشد و یا باید باشد

با سلام و احترام
متاسفانه شما چند پرونده ای که موضوعات متفاوت و مستقلی دارند را با هم آمیخته اید
پرونده ی الزام به پرداخت مهریه هیچ ربطی به سایر دعاوی مانند توهین، رابطه نامشروع،نفقه و... ندارد
مهریه حق مسلم زوجه است و به موجب سند رسمی اثبات شده است. هیچ امری این حق را زائل نمی‌کند. حتی اگر رابطه نامشروع برقرار کند، حتی اگر همسر خود را به قتل برساند باز هم مستحق دریافت مهریه است
علاج واقعه قبل از وقوع باید کرد...