تعلیق مجدد مجازات شلاق یا تبدیل آن به دلیل کهولت سن

پرسیده شده
۹ پاسخ ۸۹ #96410752

ضمن عرض سلام و خسته نباشید خدمت وکلای محترم. فردی به اتهام جعل سند عادی یک بار محکوم به پرداخت جزای نقدی به مبلغ ۱۲,۰۰۰,۰۰۰ ریال می‌شود و به دلیل پیش‌بینی اصلاح مرتکب مجازات نقدی به مدت دو سال تعلیق می‌گردد. مجددا به اتهام نشر اکاذیب با شکایت همان شاکی محکوم به ۴۰ ضربه شلاق تعلیقی به مدت سه سال می‌گردد. شاکی درخواست اعمال ماده ۵۵ قانون مجازات اسلامی را نموده و قاضی صادرکننده رای بدوی دوم (رای مبنی بر ۴۰ ضربه شلاق تعلیقی) با نظر قاضی اجرای احکام تعلیق هر دو مجازات را لغو نموده و پرونده جهت اجرای هر دو حکم به شعبه اجرای احکام کیفری ارسال شده است. قاضی اجرای احکام نیز با صدور ابلاغیه به محکوم‌علیه تکلیف نموده محکوم‌علیه ظرف مدت ۵ روز جهت اجرای حکم در شعبه اجرا حاضر شود و در صورت عدم حضور جلب می‌شود. با توجه به اینکه محکوم‌علیه کهولت سن ( حدودا ۷۰ سال) دارد و دو بار سکته نموده و مدارک پزشکی هم دارد، برای شاکی پیغام داده که شخصی ادعا نموده که من جلوی اجرای ۴۰ ضربه شلاق را به دلیل کهولت سن و سکته‌ای که قبلا داشتی خواهم گرفت. آیا در این مرحله چنین ادعایی امکان‌پذیر است؟ با عرض پوزش از اطاله کلام و تشکر از سعه صدر حقوقدانان محترم.

مشاوره حقوقی کیفری
۹ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام بله امکان تبدیل مجازات شلاق به جزای نقدی وجود دارد.

با سلام
بله طبق نظر قاضی اجرای احکام میشود شلاق را به جزای نقدی تبدیل کرد

سلام، بله ، در صورت موافقت قاضی اجرای احکام امکان تبدیل شلاق به جزای نقدی وجود دارد.

*برای تبدیل به مجازات مناسب دیگری به مرجع صادرکننده رای قطعی ارسال کند.

با سلام
بله وفق ماده ۵۰۲ قانون آیین دادرسی کیفری احتمال دارد قاضی اجرای احکام کیفری پرونده را با ذکر دلیل

هر پیامی از طریق سامانه ثنا به نشانی عدل ایران معتبر است لذا شخصی یا ارگانی نمی‌تواند مانع از اجرای حکم شود مگر مقام دستور دهنده حکم یا مقام بالاتر

باسلام، درصوت صلاحدید قاضی اجرای احکام زمانی که شلاق به دلیل کهولت سن یا بیماری محکوم علیه برای ایشان مضر باشد ، مجازات شلاق تبدیل به مجازات دیگری می شود.