با خرید جنس مسروقه با بی اطلاعی چکار باید کنم؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۱۷۰ #95919817

چندی پیش خانمی کارت ویزیت شوهرش را که تعمیر کولر بود پخش میکرد گفت من از قشم جنس بیاورم شما میخری دوتا دختر کوچک هم باهاش بود چند جنس اورد از ش خرید کردم بعد از چند وقت یک مرد وارد غرفه شد و جنسها که اویزان کردم ادعا کرد که متعلق به او هست و برادر همین خانم از او دزدیده
و گفت که شکایت میکنم کل اجناسی که از این خانم گرفتم به یک تومان هم نمیرسه
و به احتمال زیاد این خانم اجناسش را جاهای دیگه هم فروخته
به نظر شما من چه باید انجام بدهم
با تشکر فراوان

مشاوره حقوقی سرقت
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با درود..
صرف ادعای هر فردی، دلیل کافی بر مسروقه بودن اجناس نمی باشد..
در فرض مفروض.. بهتر است محتاطانه با موضوع رفتار کرد تا حقیقت امر روشن گردد..
در مواردی حتی ممکن است ادعای مدعی ناشی از تبانی و همدستی با شخص فروشنده نیز باشد که از اینطریق قصد متضرر کردن شما را داشته باشند..
موقق و پیروز یلشید..

صرف ادعای طرف مقابل نمیتواند موضوع را اثبات کند . در صورتیکه موضوع سرقت مطرح بوده باید شکایت میکرد و اصلا آدرس شما را از کجا آورده؟ بیشتر موضوع همدستی به ذهن میرسد تا به این شکل اجناس فروخته شده را مجددا از شما پس بگیرند بدون دادن وجه و ....

اثبات اجناس که دزدی بوده با شما نیست با ایشان است که اثبات کند این اموال مال ایشان بوده و سرقتی است .

طبق ماده ۶۶۲، بخش تعزیرات قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۷۵ هرکس با علم و اطلاع یا با وجود قراین اطمینان آور به‌ اینکه مال در نتیجه ارتکاب سرقت به دست آمده است آن را به نحوی ‌از انحاء تحصیل یا مخفی یا قبول کند یا مورد معامله قرار دهد به ‌حبس از شش ماه تا سه سال و تا (۷۴) ضربه شلاق محکوم‌ خواهد شد.

آنطور که ذکر کردید شما از این امر بی اطلاع بودید ولی اینکه شما بدون فاکتور و از ناشناس اقدام به خرید کرده ائید غیر حرفه ایی بوده و خود را در مظان اتهام قرار داده ائید ضمن اینکه در بسیاری از جراید و رسانه ها هم به این موضوع اشاره شده که معمولا خانمی ساده با فرزند یک کالایی را برای فروش میاورد و هفته بعد شخصی میاید و با دیدن آن کالا میگوید این مال من است و شروع به اخاذی میکند که اینها بصورت باند دست به این فعالیتها میزنند
به هر حال شما مرتکب اشتباهی شده ائید ولی زیاد دلواپس نباشید و اگر واقعا بدون سناریو این اتفاق افتاده باشد با توجه به مبلغ کم و توضیحات و ادله میتوانید با مرجوع نمودن کالا و کسب رضایت مبری شوید و اگر باند باشند اصلا شکایتی انجام نخواهد شد.
و بهتر است عجالتا تا تعیین تکلیف از فروش آن اجناس خودداری نمائید تا از اتهام فروش مال غیر نیز مبرا شوید.
موفق باشید