وقتی که یک نفر به زندان فرستاده می شود چه برای مدت کوتاه مثل ۳ ماه و چه برای مدت طولانی مثل ۶ ماه به بالا، سوء سابقه موثر کیفری ثبت می شود؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۲۱۱ #95297221

سلام.
من شنیده ام وقتی که یک نفر به زندان فرستاده می شود چه برای مدت کوتاه مثل ۳ ماه و چه برای مدت طولانی مثل ۶ ماه به بالا، برای فرد سوء پیشینه یا سوء سابقه موثر کیفری ثبت می شود. آیا این مطلب درست است یا خیر؟
لطفا پاسخی کامل و قابل فهم به من بدهید. متشکرم

مشاوره حقوقی کیفری
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

همه ی محکومیت ها موثر تلقی نمی شود اما تمام محکومیت ها درسجل کیفری ثبت می شوند بلکه ممکن است موجب محرومیت ایشان از حقوق اجتماعی شود.

فقط محکومیت کیفری موثر باعث ایجاد سابقه خواهد شد نه هر محکومیتی

آن چیزی که به عنوان سوءسابقه " سوءپیشینه " در اقدامات بعدی اشخاص تاثیرگذار است محکومیت‌های موثر کیفری است که به موجب قانون؛ محکومیت به حد مانند حد زنا ، حد شرب خمر ، محکومیت به قطع نقص عضو، محکومیت لازم الاجرا به مجازات حبس از یک سال به بالا در جرائم عمدی، محکومیت قطعی به جزای نقدی به مبلغ بیست میلیون( ۰۰۰/۰۰۰ /۲۰ ) ریال یا بالاتر در جرائم عمدی(اصلاحی سال ۸۲ )، سابقه محکومیت لازم‌الاجرا دو بار یا بیشتر به علت جرم‌های عمدی مشابه با هر میزان مجازات و جرم‌های سرقت، کلاهبرداری، اختلاس، ارتشا، خیانت در امانت جز جرم‌های مشابه محسوب می‌شوند.

سلام
خیر چنین امری صحیح نیست

مقنن در موارد خاصی اعلام نوده است که محکومیت فرد به بعضی جرایم یا مجازاتهای خاص، ممکن است موجب محرومیت ایشان از حقوق اجتماعی شود
لذا هر محکومیتی موثر تلقی نمی شود اما تمام محکومیت ها در سجل کیفری فرد ثبت می شوند