در صورت تخریب یا آسیب ملک همسایه به علت گود برداری مسئولیتی شامل حال مالک هست؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۲۹۶ #95269639

سلام ، بنده به صورت مشارکت اقدام به ساخت منزلم توسط یک پیمانکار کرده ام، میخواستم بدانم در صورت تخریب یا آسیب ملک همسایه به علت گود برداری مسئولیتی شامل حال بنده به عنوان مالک نیز هست یا با فقط با سازنده است؟؟

مشاوره حقوقی ملکی
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام و احترام
توجه بفرمایید اصل و اساس مسئولیت با مالک است مگر طبق قرارداد مندرج و یا سایر مدارک و ادله، ذمه سازنده احراز و اثبات گردد.
موید باشید

با سلام
طبق قانون همسایه صرفا از مالک میتواند شاکی شود و دادگاه نیز مالک را مسول میداند لذا مالک میتواند با اثبات اینکه پیمانکار مسول خسارت وارده است از پیمانکار خسارت اخذ گردد .

سلام
از نظر قانون مالک مسئول است مگر اینکه در قرارداد فیمابین خلاف این موضوع شرط شده باشد

اصل مسئولیت برعهده مالک می باشد ولی اگر در قرارداد مالک با سازنده تمهید دیگری اندیشیده شده باشد امکان جلب ثالث سازنده وجود دارد .

با سلام
دادگاه مالک را مسئول می داند مگر اینکه ثابت گردد علت بعلت عدم رعایت نظامات دولتی توسط پیمانکار میباشد