انتقال سند قطعی متصالح به نام خود قبل از فوت مصالح

پرسیده شده
۹ پاسخ ۶۶ #94307928

با سلام خدمت استاتید بزرگوار، به استحضار می‌رساند پدرم در بهمن ۱۳۹۳ فوت نمود، لیکن در تیر ماه همان سال یک دستگاه آپارتمان را به صورت صلح عمری به برادرم واگذار نمود که برابر مفاد وکالتنامه عینا به عنوان شرط مهم در متن سند قید شده: "مصالح مادام‌الحیات خود منافع مورد صلح و حق فسخ را برای خود محفوظ داشت. بنابراین مصالح مورد صلح را می‌تواند شخصا استفاده یا اجاره دهد و بدون اخذ موافقت متصالح این سند را فسخ نماید". شفاهی هم گفت با این کار سهم‌الارث این فرزند را داده و دیگر حقی از ارث نخواهد داشت، لیکن چون تا این تاریخ هنوز نسبت به تقسیم ترکه اقدامی انجام نشده؛ همان برادری که آپارتمان به نامش صلح شده بود (که البته آپارتمان را فروخته است) و سهم‌الارث را گرفته، مدعی سهم از ماترک می‌باشد و چون حرف‌های پدر مرحومم شفاهی بود و هیچ مدرک کتبی وجود ندارد امکان شکایت میسر نیست، اما چند روز قبل تصادفا هم اصل وکالتنامه را پیدا کردم که بخشی از آن را قرائت کردم و دوم کپی انتقال سند همان آپارتمان هست که برادرم در مرداد سال ۱۳۹۳ به نام خودش شش دانگ انتقال داده است. علی‌هذا با عنایت به مفاد وکالتنامه به شرح فوق که حق فسخ برای مصالح محفوظ بوده؛آیا این عمل متصالح که قبل از فوت مصالح انجام شده و خارج از حدود و چارچوب سند بوده و بر اساس منفعت شخصی، موجب ابطال وکالتنامه می‌گردد و در این صورت بنده به عنوان احدی از وراث چگونه می‌توانم شکایت و پیگیری نمایم؟ با تشکر.

مشاوره حقوقی قرارداد
۹ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام در واقع صلح عمری در زمان حیات انجام شده است و این مانع ارث بری برادر شما نمی شود. اگر چه در صلح عمری حق فسخ گذاشته می شود ولی این کار مالکیت متصالح نیست.

سلام
طبق شرح شما از ماوقع ، صلح ملک به برادر ، مانع ارث بری ایشان از ما ترک نمیشود

سلام انتقال و صلح نامه و وکالت همگی قانونی است و اگر پدر وصیت مکتوبی در خصوص اموال و ماترک ندارند برادر نیز مثل سایر ورثه ارث می برد

با سلام
به نظر منظور شما از وکالتنامه صلح نامه است ، به هر حال صلح آپارتمان به برادر شما مانع ارث بری ایشان از ما ترک نمیشود

با سلام
صلح آپارتمان مذکور مانع از تعلق ارث به برادرتان نمی باشد. انتقال آپارتمان توسط ایشان به خود، خارج از حدود نیابت اعطا شده توسط پدر به موجب وکالتنامه نبوده و صحیح است.

فروش آپارتمان در زمان حیات پدر توسط برادر خارج از چهارچوب صلح و وکالت‌نامه نبوده بنابراین جرمی رخ نداده و بعد از فوت پدر نیز ، برادر جز وراث محسوب و از پدر ارث میبرد .

سلام ،صلح آپارتمان مانع ارث بری برادر نیست و ایشان میتواند ادعای مطالبه بقیه ماترک را نماید