جهات رد برای تغییر کارشناس یعنی چه و شامل چه گزینه هایی هستند؟

پرسیده شده
۱۲ پاسخ ۱,۳۲۰ #93536495

سلام

ایا از برخورد تند کارشناس میشود بعنوان جهات ردی صلاحیت استفاده کرد؟

مشاوره حقوقی کیفری
۱۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
خیر این امر ( برخورد تند کارشناس ) از موارد رد صلاحیت کارشناسی نخواهد بود

جهات رد کارشناس در ماده ۹۱ قانون آئین دادرسی مدنی تصریح گردیده،بنابراین مورد سوال از جهات رد نخواهد بود

سلام وقت بخیر
موارد رد کارشناس بموجب قانون آیین دادرسی مدنی پیش بینی شده است.البته در صورتیکه کارشناس مرضی الطرفین باشد ممکن است که با توافق طرفین کارشناس دیگری تعیین شود و اینکه برخورد تند باید مشخص شود که اگر از استاندارد عرفی خارج باشد در صورت اثبات به دادگاه یا به همان کارشناس تذکر داده میشود یا به دستور دادگاه به کارشناس دیگری ارجاع داده میشود.

درود بر شما، با توجه به این نکته که جهات رد کارشناس مشخصا در قانون ذکر شده، به دلیل مذکور نمیتوان کارشناس را رد کرد.

با درود
خیر صرف برخورد بد خیر، موارد رد کارشناس مشخصا در قانون ذکر شده.

سلام خیر این مورد از جهات رد نیست جهات رد در ماده۹۱ قانون ایین دادرسی مدنی امده است.

موارد رد کارشناس رسمی دادگستری همان مواردی است که در قانون آیین دادرسی مدنی برای رد دادرس مورد پیش بینی قرار گرفته است . به موجب ماده ۹۱ قانون آیین دادرسی مدنی جهات رد دادرس شامل موارد زیر است :

- قرابت نسبی یا سببی تا درجه سوم از هر طبقه بین دادرس با یکی از اصحاب دعوا وجود داشته باشد ؛

- دادرس ، قیم یا مخدوم یکی از طرفین باشد و یا یکی از طرفین ، مباشر یا متکفل امور دادرس یا همسر او باشد ؛

- دادرس یا همسر یا فرزند او ، وارث یکی از اصحاب دعوا باشد ؛

- دادرس سابقا در موضوع اقامه شده به عنوان دادرس یا داور یا کارشناس یا گواه اظهار نظر کرده باشد ؛

- بین دادرس و یکی از طرفین و یا همسر یا فرزند او دعوای حقوقی یا جزایی مطرح باشد و یا در سابق مطرح بوده و از تاریخ صدور حکم قطعی دو سال نگذشته باشد ؛

- دادرس یا همسر یا فرزند او دارای نفع شخصی در موضوع مطروح باشند .