آیا مستمری بازنشستگی زن شاغل پس از فوت به همسر وی با توجه به حالات زیر می رسد؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۱۹۸ #92683683

با سلام و وقت بخیر
الف : اگر شوهر شاغل باشد (یکسان و یا متفاوت بودن صندوق بازنشستگی)
ب: اگر شوهر باز نشسته باشد (یکسان و یا متفاوت بودن صندوق بازنشستگی)
ج: اگر شوهر شغل آزاد داشته باشد و در هیچ صندوق بازنشستگی عضو نباشد
د: اگر شوهر منبع درآمدی نداشته باشد و تحت تکفل زن هم نباشد
در صورت عدم دریافت مستمری زن بازنشسته متوفی توسط شوهر، استناد قانونی و یا فقهی مرتبط در این خصوص چه می باشد؟ آیا منعی قانونی علاوه بر انچه در قانون بازنشستگی تامین اجتماعی و یا صندوق خدمات کشوری وجود دارد؟ این منع از کجا نشات گرفته است؟
ممنون از وقتی برای این سوالات من اختصاص می دهید .

مشاوره حقوقی دیگر قراردادها
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
با تصمیم اخیر در جهت اصلاح ماده ۸۳ قانون تامین اجتماعی مبنی بر پرداخت صددرصد مستمری به بازماندگان متوفی تامین اجتماعی بدون در نظر گرفتن تعداد نفرات بازمانده یا سهم هر یک از آنها، اقدام میگردد.
بازماندگان‌ متوفی دارای شرایط‌ بیمه‌ شده‌ متوفی‌، در یکی‌ از حالات‌ زیر مستمری‌ بازماندگان‌ را دریافت‌ خواهند کرد:

در صورتیکه متوفی، بازنشسته و دارای بیمه باشد، بازماندگان حقوق مستمری او را به ارث خواهند برد.
در صورتیکه فردی که بیمه شده است، مستمری بگیر از کارافتاده باشد.
در صورت‌ فوت‌ بیمه‌شده‌ای‌ که‌ درده‌ سال‌ آخر زندگی خود حداقل‌ حق‌ بیمه‌ یکسال‌ کار را در آخرین‌ سال‌ زندگی خود پرداخت کرده باشد.
در صورت فوت بیمه‌شده‌ای که در ده سال آخر حیات خود حداقل حق بیمه یکسال کار، مشروط بر اینکه ظرف آخرین سال حیات، حق بیمه ۹۰ روز کار را پرداخت کرده باشد.

سلام و درود، در هیچ‌کدام از حالات ذکر شده شوهر حقی نخواهد داشت ، و صرفا درصورت علیل و از کارافتادگی که در دوران حیات همسر نیز تحت تکفل وی بوده باشد، از این حقوق برخوردار می گردد.