فروش ملک ۹ سال قبل با ثمن طلا، ادعای عدم پرداخت ثمن‌

پرسیده شده
۱۱ پاسخ ۷۲ #92424740

با سلام، بنده یک ملک را سال ۹۴ به صورت مبایعه‌نامه از پدرم خریدم و بابت ثمن به ایشان طلا دادم. حالا پدرم بعد از گذشت ۹ سال منکر دریافت ثمن شده است اما در مبایعه‌نامه اقرار به دریافت ثمن کرده است و اعلام داشته‌اند که خریدار هیچ دینی به گردن فروشنده ندارد، اما الان می‌گوید پولی نگرفته و مبایعه‌نامه باطله؛
۱. آیا ایشان می‌تواند مبایعه‌نامه را فسخ کند؟
۲. من باید اثبات کنم ثمن پرداخته‌م یا ایشان اثبات کنند که ثمنی دریافت نکرده‌اند؟
۳. چون حدود ده سال از مبایعه‌نامه گذشته، آیا حق فسخی که بابت عدم پرداخت ثمن شامل ایشان می‌شود از بین رفته است؟(هیچ حق فسخی در مبایعه‌نامه قید نشده است).

مشاوره حقوقی قرارداد
۱۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام اگر پدر شما ادعای بطلان مبایعه‌نامه را بابت عدم پرداخت ثمن کرده اند بار اثبات بر عهده ایشان می‌باشد اما در صورتیکه که ایشان ادعای جعلی بودن مبایعه‌نامه را کرده اند بار اثبات به عهده شما میباشد

با سلام
خیر فسخ امکان پذیر نیست و با توجه به اقرار دریافت ثمن فروشنده باید عدم دریافت را اثبات کند.

با سلام،اصل بر صحت و لزوم قراردادهاست. با توجه به اقرار مندرج در قرارداد اثبات خلافش با فروشنده است.

سلام به توجه به اقرار دریافت ثمن‌ در مبایعه نامه فسخ قابل اعمال نیست

سلام وقت بخیر اصل برصحت معامله و پرداخت ثمن میباشد ومدعی عدم پرداخت میبایست ادعای خود را اثبات نمایید

با سلام
خیر قرارداد مزبور صحیح، نافذ و غیرقابل فسخ است. با توجه اقرار مندرج در مبایعه نامه، ادعای وی راجع به عدم دریافت ثمن مسموع نمی باشد.

با درود ، بنابه اظهارات شما و شرایط مذکور ، به استناد اصل صحت و لزوم قراردادها و مطابق ماده ۱۰ قانون مدنی ،قراردادها نسبت به کسانی که آنرا منعقد نموده‌اند نافذ است مگر خلافش ثابت شود.
بنابراین باید فروشنده باید ادعای خود را که ثمن پرداخت نشده ،با ادله اثبات دعوی در دادگاه ثابت کنند.