آیا به پیام های تلگرام به عنوان دلیل می شود استناد کرد و به نتیجه رسید؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۴۵۰ #92414401

من یک سوال دارم که بارها به شکل های مختلف در جاهای مختلف مطرح کردم و هرگز به یک جواب قطعی در موردش نرسیدم و جوابها کاملا ضد و نقیض هستند. ممنون میشم راهنمایی کنید.در حالیکه همگی میدونیم Server های تلگرام و واتساپ و فیسبوک و اینستاگرام و در ایران نیست و دسترسی به اطلاعاتشون برای مراجع ایران کاملا غیرممکنه، و حتی چون اکثر فیلتر هستن اگرهم کسی ازشون استفاده کند در واقع انگار دارد با یک IP از خارج ایران با این اپلیکیشن ها کار میکنه، چطور ممکنه پلیس فتا و بتوانند به اسکرین شات های مثلا یک پیام تلگرامی که حاوی فحش یا تصاویر نامناسب و کلا مضامین قابل شکایته، استناد کنن و تایید اصالت کنن و حکم بدهند؟من بعنوان کسی که نرم افزار خوندم با قطعیت میگم هیچ کس از داخل ایران به محتوای اطلاعات پیام رسان ها دسترسی نداره ( مگر اینکه کاربر، از نسخه های داخلی مثلا مثل طلاگرام و موبوگرام و ... استفاده کرده باشه)آدم ها به راحتی میتونن با برنامه هایی مثل فوتوشاپ، یک تصویر درست کنن که انگار طرف مقابل در تلگرام بهشون توهین کرده یا تهمت زده از وکلای محترمی که تجارب پرونده های این چنینی داشتن جواب بدهند.واقعا در کیس های واقعی ، تا حالا دیدین که به چنین مدارکی استناد شود و بر اساسش حکم صادر شود؟ نه بعنوان اماره، بلکه بعنوان تنها دلیل موجود!

مشاوره حقوقی روابط نا مشروع
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
علی الاصول پیامها در حد اماره مورد استناد قاضی قرار میگیرد و البته در صورت اهمیت موضوع با نظر قاضی قابل پیگیری است

بله چندین مورد مشاهده شده است و پلیس فتا با توجه به امکاناتی که دارد اگر بخواهد میتواند این موارد را رصد نماید و دلایل را تایید کند فقط در موارد خاص مورد بررسی میگردد .

سلام و درود
عکس تلگرام با توجه به اینکه قابل استعلام از مرجع خاصی در خصوص تشخیص اصالت آن نیست نمیتواند بعنوان دلیل به اثبات جرم منجر شود ولکن تحت شرایطی میتواند موجب علم قاضی و اقناع وجدان قاضی دادگاه گردد آن هم با وجود امارات ودلایل دیگر.
امیدوارم پاسخی که میخواستید دریافت کرده باشید. در حد وسعت علمی و تجربی ناگزیریم پاسخ بدهیم، عفو بفرمائید.
موفق باشید.