وام تسویه شده و بانک سفته هایم را پس نمیدهد؛ چه کنم؟

پرسیده شده
۷ پاسخ ۷۱۱ #92404323

سلام وقت بخیر
چند سال پیش وامی از بانک ------------------گرفتیم که وام گیرنده من بودم و ضامنین همسرم و دوستانش ...با کمی تاخیر این وام حدود سه سال پیش از طریق دادگاه تسویه شد اما بانک مدعی دیرکرد بوده و هنوز پرونده ی این وام را نبسته بنده که از این قضایا بی اطلاع بودم دیروز از بانک تماس گرفتند و گفتند حکم جلب شما و ضامنین در حال اقدام هست.آیا چنین چیزی ممکن هست؟با شوهر سابقم تماس گرفتم و ایشان مدعی تسویه هستند و میگویند بانک خسارت بیشتری میخواهد....آیا بانک خود می‌تواند از وام گیرنده شکایت کند؟و حکم جلب بگیرد؟

مشاوره حقوقی دیگر قراردادها
۷ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام. متاسفانه بیشتر بانک ها در پرداخت تسهیلات مقررات بانک مرکزی و شورای پول و اعتبار را در خصوص میزان سود و جریمه تاخیر نقض می کنند و برخلاف مقررات در نهایت میزان سود بیشتری از تسهیلات گیرنده دریافت می کنند. برای راه حل و رائه مشاوره حقوقی بهتر، شما باید اطلاعات بیشتری به من یا همکارانی که در حوزه دعاوی بانکی کار می کنند ارائه بدهید. شما باید به سوالات زیر برای دریافت مشاوره بهتر پاسخ بدید.
۱- میزان تسهیلات (وام)دریافتی؟
۲- در قالب کدام عقود گرفته اید؟ مشارکت مدنی یا مضاربه یا فروش اقساطی و...؟
۳- وام را در چه سالی دقیقا دریافت کردید؟
۴- مبالغی را که به بانک پرداخت کردید دقیقا در چه زمانی و به چه مبلغ بوده است؟
۵- آیا بانک در زمان پرداخت بدهی برای شما تسهیم بالنسبه را رعایت نموده است؟ (این مورد در مشاوره حضوری یا تلفنی نیازمند توضیح بیشتری است)
پس از پاسخ به این سوالات ممکن است شما را راهنمایی کنیم که برای حل مشکل علیه بانک دادخواست بدهید.

با سلام
شما میتوانید داداخوست تحت عنوان استرداد سفته ها خود به شورا حل اختلاف تقدیم نمایید

اگر بعد از رای دادگاه بدهیتان را کامل تسویه کرده اید بانک نمیتواند سفته هایتان را نگه دارد و میتوانید دادخواست استرداد سفته بدهید

بسمه تعالی : چنانچه فرض مذکور صحت داشته باشد مبنی مقدار و مازاد و خسارتها رای دادگاه خواهد بود و یقین بر این است که بانک مجددا حق شکایت ندارد. لازم بذکر است بعد از شکایت سفته ها مهر ابطال و از درجه اعتبار ساقط میگردد و بانک نمیتواند مجددا طرج دعوی نماید مگر اینکه تسویه نشده باشد که دادگاه نسبت به مانده آن گواهی صادر خواهد کردو همچنان رویه ادامه خواهد داشت تا تسویه کامل

درصورتیکه ازطریق بانک پرداخت نموده اید با ارایه فیشها میتوانید این رااثباتکنید

اگر پرونده در دادگاه مختومه و کل بدهی مورد مطالبه بانک تسویه شده میتوانید با مراجعه به بانک مدارک خود را مسترد کنید و اگر تسویه نشده باشد بانک میتواند درخصوص مانده بدهی اقدام کند

با سلام
اگر بانک سه سال پیش علیه شما وضامنین اقدام قضایی نموده واز طریق دادگاه حکم بر محکومیت شما صادر ووجوه بانک را پرداخت وتسویه حساب نموده باشید پرونده مختومه وقابلیت اجرا نخواهد داشت وشما میتوانید با استناد به پرونده حقوقی وفیشهای واریزی نسبت به ثبت دادخواست استرداد اسناد ضمانت وپیگیری حقوقی اقدام نمایید