آیا گواهی صادره به سبب اتمام مهلت، ابطال خواهد شد؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۱۸۴ #91618830

با سلام،
زوج هستم گواهی قطعی عدم امکان سازش صادر شده و دو ماه از مهلت آن گذشته است این گواهی رو به دفترخانه ارائه کرده ام ولی اجرای آن را به پرداخت تمام دیون زوجه منوط نموده است با عنایت به اینکه از بابت بخشی از مهریه درخواست اعسار نموده ام و صدور رای قطعی آن ممکن است چهار ماه به طول بیانجامد آیا گواهی صادره به سبب اتمام مهلت، ابطال خواهد شد؟ یا درخواست اعسار، مهلت اجرای سه ماه را متوقف می کند و می توانم بعد از صدور رای قطعی اعسار، طلاق را اجرا نمایم؟ خواهشا با ذکر قوانین مربوطه راهنمایی نمایید. با تشکر

مشاوره حقوقی طلاق از طرف مرد
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه بررسی لایحه حمایت خانواده مدت اعتبار حکم طلاق راشش ماه از تاریخ ابلاغ رای فرجامی یا انقضای مهلت فرجام خواهی اعلام کردند که براین اساس هر گاه حکم طلاق از سوی زوجه به دفتر رسمی ازدواج و طلاق تسلیم شود و در صورتی که زوج ظرف یک هفته از تاریخ ابلاغ مراتب در دفترخانه حاضر نشود، سردفتر به زوجین ابلاغ می‌کند که برای اجرای صیغه و ثبت آن در دفترخانه حاضرشود. در صورت عدم حضور زوج و عدم اعلام عذر از سوی وی یا امتناع از اجرای صیغه ، صیغه طلاق جاری و ثبت می شود و مراتب به زوجین ابلاغ می‌گردد. در صورت اعلام عذر از سوی زوج یک نوبت دیگر به ترتیب مذکور از طرفین دعوت به عمل می‌آید.

مجلس شورای اسلامی هم چنین مدت اعتبار گواهی عدم امکان سازش برای تسلیم به دفتر رسمی ازدواج و طلاق را سه ماه از تاریخ ابلاغ رای قطعی یا قطعی شدن رای مصوب کرد که چنانچه گواهی مذکور ظرف این مهلت تسلیم نشود یا طرفی که آن را به دفترخانه رسمی طلاق تسلیم کرده ظرف سه ماه از تاریخ تسلیم در دفترخانه حاضر نشود، یا مدارک لازم را ارایه نکند، گواهی صادر شده از درجه اعتبار ساقط است.
در تبصره این ماده نیز تصویب شد که هر گاه گواهی امکان عدم سازش صادر شده براساس توافق زوجین به حکم قانون از درجه اعتبار ساقط شود، کلیه توافقی که گواهی مذکور بر مبنای آن صادر شده است، کان لم یکن تلقی می‌گردد.