آیا میتوان به جرم خیانت در امانت یا رباخواری طرح شکایت کرد؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۵۱۱ #91077047

با سلام و احترام
خواهرم مبلغ ۳۹ میلیون تومان از شخصی پول گرفته است و قراردادی ۲ ساله بین آنها نوشته شده. بالای قرارداد نوشته شده این پول به عنوان قرض الحسنه به خواهرم سپرده شده و پایین قرارداد نوشته شده که خواهرم موظف به پرداخت ماهیانه مبلغ ۱،۶۰۰،۰۰۰ تومان به عنوان سود مشارکت میباشد و در پایان قرارداد خواهرم میبایست مبلغ ۳۹ میلیون تومان را عودت دهد. در حال حاضر خواهرم جمعا مبلغ ۳۱ میلیون تومان را تا آبانماه سال ۹۷ به صورت ماهانه به حساب ایشان واریز نموده است.
آیا خواهرم میتواند طبق قانون قرض الحسنه جهت تسویه حساب رفتار نماید و تحت عنوان خیانت در امانت از این شخص شکایت کند؟ چون هر بار به ایشان اعلام میکنیم جهت تسویه و دریافت چک مان قراری ترتیب دهیم، ایشان میگویند ۳۹ میلیون و دیرکرد را با هم میخواهند که به معنای رباست.
و آیا با علم به محکوم شدن خواهرم،خواهرم میتواند از این شخص به جرم رباخواری شکایت کند؟
ضمن اینکه ایشان یک چک بدون تاریخ هم از خواهرم گرفته اند،
آیا میتوانند علیه خواهرم حکم جلب صادر کنند و ممنوع الخروج نمایند؟

مشاوره حقوقی کیفری
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

ملاک ومناط اعتبار قرارداد منعقده است وطرفین ملزم به اجرای آن هستند لذا بحث کیفری معنا ندارد

چک بدون تاریخ را شخص میتواند با درج تاریخ نسبت به مطالبه آن اقدام نماید ودرحال حاضر شما میتوانید دادخواست استرداد لاشه چک را بدلیل پرداخت بدهی مطرح نمایید با توجه به اینکه هر گونه اقدامی بدون بررسی دقیق موضوع و رویت قرارداد میتواند مسیر رسیدگی را تغییر دهد لذا توصیه میگردد حتما مدارک تان توسط وکیل ویا مشاور حقوقی بررسی گردد