آیا می شود دادخواست الزام فروشنده به تنظیم سند رسمی بنحو مشاع به دادگاه حقوقی اقدام کرد؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۲۰۷ #90607981

با سلام و عرض ادب
در صورتی که فروشنده در مبایعنامه متعهد به اخذ سند مالکیت و تنظیم سند رسمی مشاعی به خریدار باشد. در قسمت موعد تنظیم سند بدون قید مدت فقط نوشته شده ( با هماهنگی فروشنده ). با توجه به اینکه کل زمینها یک پلاک ثبتی دارد. ولی فروشنده هیچگونه مالکیتی در اداره ثبت ندارد.
با شرح فوق آیا می شود دادخواست به خواسته ۱- الزام خوانده به اخذ سند مالکیت ۲- الزام فروشنده به تنظیم سند رسمی بنحو مشاع - به دادگاه حقوقی اقدام کرد؟ و آیا یک خواسته هم بایستی اثبات وقوع بیع یا تنفیذ مبایعنامه باشد یا نیاز نیست؟ در نهایت نتیجه را چه پیش بینی می فرمایید؟
ضمنا آیا با شرح فوق می توان از فروشنده که هیچ سند رسمی بنام خود ندارد شکایت با عنوان فروش مال غیر نمود؟ تا ناچار شود یا ملکیت خود را اثبات نماید یا محکوم شود.
در صورت شکایت از دفتر خدماتی تهران حتما برای پیگیری باید به شهرستان محل وقوع جرم مراجعه نمود یا اینکه پرونده سیر قضایی خود را با وجود شکایت اولیه همچنان ادامه می‎دهد؟ با تشکر

مشاوره حقوقی الزام به تنظیم سند رسمی
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

مرجع صالح جهت رسیدگی دادگاه محل وقوع مال غیر منقول میباشد یعنی محلی که ملک واقع است تقدیم دادخواست به طرفیت فروشنده چون سند مالکیت به نامش نیست به علت عدم توجه دعوی به خوانده به استناد بند چهار ماده ۸۴ قانون مدنی منتهی به صدور قرار رد دعوی میشه بهترین راه در صورت امکان دیوار کشی دور زمین و مشخص نمودن مالک و تقدیم دادخواست به طرفیت ایشان میباشد چون به استناد ماده ۲۲ قانون ثبت دولت کسی را مالک میشناسد که سند بنام وی باشد

- برای دادن دادخواست الزام و در ستون خواندگان باید از نام مالک اصلی (که در اداره ثبت دارای مالکیت می باشد) شروع کرده و تمامی افراد مابین وی با فروشنده به شما را ذکر نموده و سلسله ایادی متعاقبه را با مدرک به اثبات برسانید .
- نیازی به تنفیذ یا احراز بیع وجود ندارد .
- اگر در مبایعه نامه ، مورد بیع یکدستگاه آپارتمان یا امثال آن قید شده نمیتوانید تنظیم سند مشاع پلاک را تقاضا کنید .
- ثبت دادخواست از تهران امکانپذیر بوده ولی پیگیری و رسیدگی در شهر محل وقوع ملک انجام میپذیرد .