انتقال سند آپارتمان با سند قطعی و هزینه آن به عهده چه کسی است؟

پرسیده شده
۲۳ پاسخ ۲۰,۴۱۸ #84872

سلام و خسته نباشید اگر آپارتمانی با وکالت بلاعزل خریداری شود و بعد از ثبت وکالت نامه خریدار بخواهد سند قطعی به نام خود بزند هزینه ثبت سند مانند هزینه شهرداری و دارایی و. ..به پای فروشنده میباشد یا خریدار؟درضمن فروشنده نیز ملک را با وکالت خریداری و فروخته است و سند قطعی به نام او نیست

مشاوره حقوقی الزام به تنظیم سند رسمی
۲۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

قانونا هزینه نقل و انتقال و عوارض شهرداری و داریی به عهده فروشنده می باشد و حق تحریر بالمناصفه است مگر در زمان عقد قرارداد خرید توافق دیگری کرده باشند. بهتر است درزمان عقد قرارداد دقت کافی داشته باشید و توصیه می کنیم با افرادی که نمی شناسید به هیچ عنوان معاملات وکالتی حتی وکالت بلاعزل انجام ندهید چون اگر هریک از طرفین معامله دچار دیوانگی، سفاهت یا فوت شود وکالت نامه به صورت خود کار منفسخ شده و ازبین می رود حتی اگر نوشته شود وکالت نامه بعد از فوت باقی است.بهتر است زمین یا ملکی که خریداری می کنید با سند قطعی خریداری کنید چون اگر فروشنده فوت کند دست شما به جایی بند نیست و قانوا ملک متعلق به وراث فروشنده می باشد و همچنین فروشنده می تواند ملک یا زمینی که به شما فروخته است را با سند قطعی و وکالت نامه به چند نفر دیگر نیز بفروشد.

با سلام و احترام ،اگر در قرارداد ذکر نشده باشد عرفا گرفتن پایان کار و شهرداری با فروشنده و همچنین هزینه تحریر سند بصورت متساوی بر عهده طرفین است

اگر در قرارداد توافقی در این زمینه صورت نگرفته باشد هزینه شهرداری و‌پایان کار به عهده فروشنده می باشد

با درود اگر در قرارداد ذکر نشده باشد عرفا گرفتن پایان کار و شهرداری با فروشنده هزینه تحریر سند متساوی است.

درصورتیکه توافقی در این مورد نشده باشد هزینه های مقدمات تنظیم سند مثل مفاصا حساب شهرداری و مالیاتی ، اخذ پایانکار، صورت مجلس تفکیکی و مجوزها و استعلامات مربوطه به عهده فروشنده و حق التحریر و حق الثبت بالمناصفه بین خریدار و فروشنده تقسیم می گردد .

اگر توافقی در این خصوص نشده باشد هزینه ی استعلامات به عهده فروشنده می باشد و هزینه دفترخانه به عهده ی طرفین

اصولا طبق عرف جامعه هزینه انتقال سند بر عهده فروشنده است مگر خلاف آن در قرارداد فی ما بین توافق شده باشد.