شکایت کیفری از فروشنده یا دهیاری بابت عقب‌نشینی زمین

پرسیده شده
۱۱ پاسخ ۱۲۲ #90208721

من یک زمین مسکونی طبق سند تک برگ با مساحت ۵۰۰ متر مربع خریداری کردم که پس از اقدام برای گرفتن پروانه جدید متوجه شدم زمین اصلاحیه خورده و حدود ۱۰۰متر زمین عقب نشینی دارد، یعنی متراژ واقعی زمین ۴۰۰ متر است. ضمنا متراژ اصلاحیه خورده زمین (یعنی ۴۰۰ متر) در پروانه ساخت قید شده بود اما به بنده نشان ندادند و پس از اتمام معامله و یک روز بعد از نقل و انتقال، پروانه ساخت به بنده داده شد. ضمنا در مبایعه‌نامه هیچ صحبت یا توافقی در مورد عقب‌نشینی نشده و فقط در قسمت توضیحات قرارداد نوشته شده یک پلاک زمین با متراژ ۵۰۰ متر و اربعه و متراژ آن. در مبایعه‌نامه کلیه خیارات از جمله خیار غبن ساقط شده و همینطور پروانه ساخت ملک هم بعد از پایان معامله به بنده داده شده، یعنی اسناد و مدارک کامل رو به بنده نشان ندادند اما مالک کاملا مطلع بوده که متراژ واقعی ملک چقدر است.
۱- آیا می‌تونم بابت این موضوع از فروشنده شکایت کنم؟
۲- آیا بعدا می‌تونم جداگانه هم از دهیاری بابت عقب‌نشینی هزینه بگیرم؟

مشاوره حقوقی کیفری
۱۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

باسلام، شما می توانید بدلیل کسر مساحت دادخواست فسخ معامله را مطرح کنید.

سلام می توانید نسبت به مطالبه کسر شده دادخواست بدهید یا اینکه اعلام فسخ کنید

بله میتوانید قرارداد فسخ نمایید یا مبلغ کسری متراژ را مطالبه نمایید.

سلام و درود، دو راه دارید اینکه فسخ کنید و یا ما به التفاوت قیمت ۱۰۰ متر عقب نشینی را پس بگیرید.

سلام علیکم
ابتدا باید مبایعه نامه شما بررسی گردد اما در خصوص سوال شما میتوانید ثمن کسری مساحت رو از فروشنده مطالبه کنید
و ارتباطی به دهیاری و ‌‌ ... ندارد

سلام طبق قانون مدنی می‌توانید کسری متراژ را مطالبه کنید و یا دادخواست اعلام فسخ قرارداد بهید

سلام شما بین فسخ قرارداد یا نگه داشتن و گرفتن مابه التفاوت ۱۰۰ متر مختار هستید