مطالبه اجرت‌المثل ملک بابت فروش سهم مشاعی با سند مالکیت

پرسیده شده
۵ پاسخ ۵۰ #89944798

سلام و وقت بخیر، ملک مشاعی بنده که ۳دانگ دارم توسط یکی از ورثه به شخص ثالث فروخته شده است. من دادخواست اجرت‌المثل از سال ۹۰ تا الان دادم. هفته دیگه دادگاه دارم، چطوری دفاع کنم تا قاضی رای به نفع من صادر کنه؟ آیا اینکه اسم فروشنده که ورثه بوده و خریدار مال غیر که شخص ثالث است را ذکر کردم درست بوده؟ هرکسی تجربه‌ای دارد من کمک کنه تا بتوانم حقم رو بگیرم. من سند مالیکت ۳ دانگ مشاع دارم، اون‌ مبایعه‌نامه داره. سند من برای ۲۰ سال پیش است، مبایعه‌نامه ایشان برای ۹۴ است. آیا قاضی رای به نفع بنده میده؟

مشاوره حقوقی ملکی
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام.
هرگونه تصرف در ملک مشاع می بایست با اذن سایر شرکاء باشد و در فرض سوال نظر به این که معامله مذکور به صورت فضولی واقع گردیده می توانید دادخواست بطلان معامله به جهت فضولی بودن را مطرح نمایید.
در خصوص سوال شما مبنی بر اجرت المثل نیز باید خدمت شما عرض کنم که هر گونه تصرف در مال دیگری بدون تعیین قیمت از جانب طرفین مستحق اجرت المثل می باشد که به میزان سهم مشاعی به شما تعلق می گیرد

با سلام، ایشان معامله فضولی کردند نسبت به سهم شما و می توانید ابطال معامله را به سبب رد معامله فضولی بخواهید و اجرت المثل هم به شما تعلق می‌گیرد.

با سلام
شریک، مجاز به انتقال سهم مشاعی شما به خریدار نبوده و در صورت تصرف مادی بدون اذن، به پرداخت اجرت المثل ایام تصرف مطابق با نظریه کارشناسی محکوم خواهد شد. در صورت تصرف خریدار در ملک، مسئولیت وی نیز متصور است.

سلام هر گونه تصرف مادی در مال مشاع و در حصه شریک مستحق اجرت المثل خواهد بود چنانچه خریدار متصرف نیز بوده بخشی از اجرت المثل با ایشان است

بادرود
برابر قانون مدنی شریک صرفا میتواند اجاره دهد تحویل عین مستاجره منوط به اذن شرکاست