میتوان جرم را از نظر عمومی جرم پیگیری کرد؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۲۸۱ #89914502

اگر برادری از خواهر خود شکایت کند مبنی بر رابطه تلفنی نامشروع با مردی (به کار بردن الفاظ و سخنان رکیک) با در نظر گرفتن این حقیقت که ادعا صحیح میباشد ولی چون پدر و پدربزرگ فوت شدن برادر قیم نیست و شاکی نیز نمیتواند باشد میتوان جرم را از نظر عمومی جرم پیگیری کرد؟؟؟ از زمان شکایت به مدت دوماه مکالمات تلفنی و پیامکی خواهر و اون اقا توسط مامورین رسیدگی به پرونده شنود شده، ایا اون اقا میتواند بخاطر شنود از برادر دختر شاکی شود؟؟ حکم قضایی درین باره چیه؟

مشاوره حقوقی روابط نا مشروع
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

شما در صورتی میتوانستید شخصا وارد دعوی شوید که فرد مزاحمت خواهر شما شده بود ...

شما در صورتی میتوانستید شخصا وارد دعوی شوید که فرد مزاحمت خواهر شما شده بود ولی چون الان طرفین شخصا رضایت به این امر دارند نمیتوانید شاکی باشید

منظور از شاکی، شخصی است که از وقوع جرم، متحمل ضرر و زیان شده است و براساس ماده ۱۴ قانون آیین دادرسی کیفری مصوب ۱۳۹۲، ضرر و زیان های قابل مطالبه، اعم است از زیان های مادی و معنوی و منافع ممکن الحصول و براساس تبصره یک آن ماده، زیان معنوی عبارت از صدمات روحی و هتک حیثیت و اعتبار شخصی، خانوادگی یا اجتماعی است. با این وصف همسر، برادر، پدر و مادر در جرایم منافی عفت می توانند در زمره شکات باشند.

باسلام
شما میتوانید صرفا اعلام جرم نمایید و در صورت صلاحدید محاکم قضایی ورود خواهند نمود .
شما در صورتی میتوانستید شخصا وارد دعوی شوید که فرد مزاحمت خواهر شما شده بود ولی چون الان طرفین شخصا رضایت به این امر دارند نمیتوانید شاکی باشید .

درصورت شکایت از سوی شما شکایت ردمیشود.چون تنها متضرر حق شکایت دارد و برای جنبه عمومی دادستان.
نقش شما تنها اعلام کننده جرم است

با سلام
شاکی جنبه عمومی جرم دادستان میباشد، و سایر اشخاص صرفا تا حد اعلام جرم میتوانند دخیل در امر باشند