گرفتن مهریه از شوهری که سهم الارث خود را به برادرش واگذار کرده؛ چگونه است؟

پرسیده شده
۱۰ پاسخ ۲۹۶ #89440401

با سلام چگونه میتوان از سهم الارث شوهری که سهم الارث خود را قبل از تقسیم ارث به جهت فرار از پرداخت مهریه به برادرش واگذار کرده است مطالبه کرد. (خود شوهر فقیر میباشد و استطاعت پرداخت مهریه را ندارد )

مشاوره حقوقی مهریه
۱۰ پاسخ برای این سوال ثبت شده

اگر قبل از به اجراء گذاشتن مهریه و قبل از قطعیت رای مهریه اقدام شده باشد نمیتواند مصداق فرار از دین قرار گیرد ولی اگر بعد از آن باشد قابل پیگیری است و میتواند مصداق معامله صوری و فرار از دین قرار گیرد و ابطال شود.
موفق باشید

با سلام
طبق آرایب وحدت رویه جدید ، اگر این انتقال مال قبل از قطعی شدن حکم محکومیت شخص به پرداخت مهریه باشد انتقال صحیح بوده است اما بعد آن ، فرار از دین محسوب و مجازات دارد

اگر قبل اقامه مهریه باشد فرار،از دین محسوب نمیشود

اگر قبل از اجرای مهریه واگذار کرده فرار از دین نیست معامله صوری و قابل ابطال نیست.

به مهر
بسته به زمان انتقال پاسخ شما متفاوت می باشد .
لطفا اعلام بفرمایید اقدام شما برای مهریه از چه مرجعی بوده؟
اجرای ثبت یا دادگاه؟
اگر ثبت ،قبل صدور اجرائیه انتقال داده اند یا بعد؟
اگر دادگاه، قبل از صدور رای قطعی بوده یا بعد؟

با سلام
۱.اگر همسر شما قبل از به اجرا گذاشتن مهریه توسط شما اقدام به انتقال سهم الارث کرده باشند.معامله صوری و قابل ابطال نیست.
۲.همچنین اگر همسر شما قبل از قطعیت رای مهریه اقدام به انتقال سهم الارث کرده باشند.معامله مصداق فرار از دین نیست

اگر قبل از اجرای مهریه واگذار کرده فرار از دین نیست و قابل مطالبه نمیشود