چگونه می توانم ملکی که به فرزندم صلح کردم بفروشم؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۱,۱۴۰ #89406377

من ملکی دارم، می خواهم این ملک بعد از فوتم به فرزندم برسد، میخواهم قدرت فروش این ملک از من سلب نشود چون ممکن است این ملک را بفروشم و ملک جدیدم را صلح عمری کنم.
چند سوال در این رابطه دارم:
۱- آیا می توانم حق فسخ برای مدت معینی مثلا ۳۰ سال برای خودم باقی بگذارم؟
۲- اگر دور از جون فرزندم قبل از طی شدن ۳۰ سال زودتر از من فوت کند می توانم قرارداد را فسخ کنم.
۳- آیا می توانم این جمله را بیان کنم در صورتی که ملک توسط مصالح (خودم) قبل از پایان مهلت حق فسخ بفروش برسد به منزله فسخ قرارداد صلح است؟
۴- آیا ملکی که صلح شده باشد می توان فروخت؟
آیا امکان دارد خریدار معامله را بهم بزند و تقاضای خسارت کند به این دلیل که ملک صلح عمری داشته؟
اگر به خریدار اطلاع ندهم که ملک قبلا صلح عمری شده، آیا مشکل ساز نخواهد بود و آیا ممکن است ایشان ادعایی کند؟
۵- ضمنا اگر در کارم بدهکاری ایجاد گردد، آیا طلبکار می تواند روی ملکی که صلح عمری شده و این شرایط را دارد ادعا کند؟
۶- آیا امکان گرفتن سند توسط فرزندم قبل فوت بنده وجود دارد؟

با تشکر

مشاوره حقوقی صلح
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

پاسخ جناب رستمی کاملا واضح و جامع میباشد ، خسته نباشید همکار محترم .

یک: می توانید حق فسخ برای مدت معینی مثلا ۳۰ سال برای خودتان باقی بگذارید
۲- اگر دور از جون فرزندم قبل از طی شدن ۳۰ سال زودتر از من فوت کندنمی توانید فسخ کنید و به ورثه فرزندتان خواهد رسید مگر شرط کنید بعد از فوت ایشان به شما بازگردد
۳- آیا می توانم این جمله را بیان کنم در صورتی که ملک توسط مصالح (خودم) قبل از پایان مهلت حق فسخ بفروش برسد به منزله فسخ قرارداد صلح است؟ بله به شرطی که تا مدت محدودی این شرط را برای خودتان بگذارید
۴- آیا ملکی که صلح شده باشد می توان فروخت؟ تنها کسی که به نفعش صلح شده می تواند بفروشد
آیا امکان دارد خریدار معامله را بهم بزند و تقاضای خسارت کند به این دلیل که ملک صلح عمری داشته؟ در صورتی که اطلاع نداشته از صلح عمری بودن بله می تواند
اگر به خریدار اطلاع ندهم که ملک قبلا صلح عمری شده، آیا مشکل ساز نخواهد بود و آیا ممکن است ایشان ادعایی کند؟ بله مشکل ساز است و باید اطلاع دهید
۵- ضمنا اگر در کارم بدهکاری ایجاد گردد، آیا طلبکار می تواند روی ملکی که صلح عمری شده و این شرایط را دارد ادعا کند؟بله می تواند در خصوص منافع ملک که برای شما است ادعا کند
۶- آیا امکان گرفتن سند توسط فرزندم قبل فوت بنده وجود دارد؟ بله

سلام و عرض ادب. صلح عقدی است که لازم است و شرایطی که شما در آن میگنجانید لازم التبعیت هستند. امکان اینکه شرطی بگنجانید که شما بتوانید مال صلح شده را بفروشید وجود دارد و با تکنیکهای حقوقی میتوان این قرارداد را طوری تنظیم کرد که شما حق فروش داشته باشد. در خصوص برخی شرایطی که گفتید مثل اینکه فرزند شما زودتر فوت بکنند و ... شاید از جهات حقوقی راهی که مد نظر شماست وجود نداشته باشد.