آیا زوج میتواند دادخواست جبران مالی خسارت معنوی وارد شده بدهد؟

پرسیده شده
۱۴ پاسخ ۲۳۹ #88541452

با سلام اگر زوجه به جرم رابطه نامشروع محکوم و حکم قطعی شده باشد و با توجه به این مساله خیانت زوج نیز تقاضای طلاق داده باشد و با توجه به اینکه زوج فرد آبروداری در شهر خود است و دارای موقعیت اجتماعی به واسطه شغلش میباشد که این مساله موجب بی آبرویی زوج و فرزندانش در جامعه شده است. آیا زوج میتواند دادخواست جبران مالی خسارت معنوی وارد شده به او وفرزندانش بر علیه زوجه بدهد .لطفا در صورت امکان ماده قانونی که میتوان به آن استناد کرد نیز بگویید؟ممنون از راهنمایی های خوبتان

مشاوره حقوقی روابط نا مشروع
۱۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام مطالبه خسارت مادی ومعنوی ناشی ازجرم رابطه نامشروع به استناد حکم صادره قابل در طرح در دادگاه است

متاسفانه این امر نتیجه بخش نیست و نهایتا گفته می شود زن بد را باید طلاق داد که معمولا به دلیل تحمیل هزینه در این قسمت هم شما متضرر می شوید .

متاسفانه بحث خسارت معنوی علی رغم نص صریح قانون در عمل مسکوت مانده است. هرچند در بعضی موارد با اثبات ورود ضرر معنوی و فعل زیانبار و رابطه سببیت قابلیت طرح وجود دارد

با درود در حقوق ایران پیش بینی شده است لیکن اصولا رویه رای نمی‌دهد زیرا به جبران ضرر مستقیم اکتفا می‌شود.
ماده ۱۴ - شاکی می‌تواند جبران تمام ضرر و زیان‌های مادی و معنوی و منافع ممکن‌الحصول ناشی از جرم را مطالبه کند.
تبصره ۱ - زیان معنوی عبارت از صدمات روحی یا هتک حیثیت و اعتبار شخصی، خانوادگی یا اجتماعی است. دادگاه می‌تواند علاوه بر صدور حکم به جبران خسارت مالی، به رفع زیان از طرق دیگر از قبیل الزام به عذرخواهی و درج حکم در جراید و امثال آن حکم نماید.
تبصره ۲ - منافع ممکن‌الحصول تنها به مواردی اختصاص دارد که صدق اتلاف نماید. همچنین مقررات مرتبط به منافع ممکن‌الحصول و نیز پرداخت خسارت معنوی شامل جرایم موجب تعزیرات منصوص شرعی و دیه نمی‌شود.

اصولا طبق رویه دادگاه ها مطالبه ی خسارت معنوی قابل پذیرش نیست

خسارات معنوی در دادگاه قابل مطالبه نیست

درود
این درخواست وفق رویه ی عملی مورد پذیرش محاکم ایران قرار نمیگیرد .