آیا منظور از یک چهارم یعنی ۶ ماه حبس کم شده است یا نه؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۶,۱۸۹ #88452595

با سلام بنده به دوسال حبس تعزیری محکوم شدم که یکسال و نیم تعلیق شد و ۶ ماه حبس .من از ماده ۴۴۲ استفاده کردم. و یک چهارم تخفیف اعمال شده آیا منظور از یک چهارم یعنی ۶ ماه حبس کم شده است یا نه یک چهارم از ۶ ماه حبس

مشاوره حقوقی کیفری
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام وقت بخیر

«هر حبسی غیر از حبس ابد، حبس تعزیری است»

طبق ماده‌ی ۴۱ قانون مجازات اسلامی‌ در برخی از جرایم در صورتی که مجازات تعیین شده برای یک جرم، حبس تعزیری بوده و میزان آن ۱۵ سال یا کمتر از ۱۵ سال باشد، قاضی می‌تواند پس از صدور حکم و در صورت وجود شرایطی که قانون‌گذار تعیین کرده است، اجرای تمام حبس یا قسمتی از آن را برای مدت یک تا پنج سال معلق نماید. پس از تعلیق اجرای حبس تعزیری، فرد مجرم به جای زندانی شدن، آزاد می‌شود و اگر در مدت تعلیق اجرای حبس مرتکب جرم دیگری نشود، این محکومیت از پیشینه‌ی کیفری فرد پاک می‌شود. در این حالت به این نوع حبس تعزیری، «حبس تعلیقی» گفته می‌شود.

یعنی حکم شش ماه حبس تعزیری به دو سال حبس تعلیقی تبدیل شده است. یعنی فرد مجرم به زندان به مدت ۶ ماه نمیرود ولی نباید تا دو سال مرتکب جرمی شود به دلیل اینکه در این صورت مجازات قبلی نیز اضافه خواهد شد. در کل مرتکبان جرائم غیرعمدی به مجازات جایگزین حبس محکوم میگردند مگر اینکه مجازات قانونی جرم ارتکابی بیش از دو سال حبس باشد که در این صورت حکم به مجازات جایگزین حبس، اختیاری است.حبس تعلیقی به نفع متهم و جزء شرایط تخفیف مجازات میباشد.

منظور از یک چهارم اعمال شده از کل حبس دو سال است.یکی از راه های دفاع از متهمینی که اتهام جرم تعزیری آنها مطابق مستندات ودلایل موجود در پرونده (اقرار – اسناد قابل استناد به متهمین )اثبات گردیده ،اعمال ماده ۴۴۲ قانون آئین دادرسی کیفری بوده که مطابق این ماده در تمام محکومیت های تعزیری (شلاق –حبس درجه یک الی هشت –جزای نقدی)متهم یا وکیل وی میتواند قبل از پایان مهلت تجدید نظر خواهی (قابل طرح در دادگاه تجدید نظر استان یا دیوان عالی کشور )با مراجعه به دادگاه صادر کننده حکم ،حق تجدید نظر خواهی خود را در دادگاه تجدید نظر یا دیوان عالی کشور را ساقط و چنانچه درخواست تجدید نظر خود را ثبت کرده باشد ،تجدید نظر خواهی خود را مسترد و تقاضای تخفیف در میزان مجازات مورد حکم را بدهد .در این صورت ،دادگاه صادرکننده حکم بدوی می تواند در جلسه ای فوق العاده ،میزان مجازات مندرج در حکم را تا یک چهارم کاهش دهد که در این حکم قطعی و قابل اجرا می باشد.

موفق باشید