مجازات تعزیری چه مفهومی دارد؟

پرسیده شده
۷ پاسخ ۴۳۴ #87152484

سلام
مجازات تعزیری به چه معناست؟
آیا به معنای خریدن آن است؟
مثلا شلاق زنا تعزیری است؟

مشاوره حقوقی کیفری
۷ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام اگر در رای نوشته شده باشد تعزیری می بایست آن مجازات انجام شود ولی اگر در رای نوشته باشد تعلیقی آن مجازات اجرا نمی گردد

باسلام
مجازات تعزیری درشرع پیش بینی نشده و تعیین میزان آن بستگی به نظر قاضی دارد
مجازات تعزیری قابل خرید و فروش نیست ولی قابل تبدیل میباشد مثلا حبس به جزای نقدی تبدیل شود
شلاق زنا تعزیری نیست بلکه حدی است

تعزیر طبق ماده ۱۶ قانون مجازات اسلامی تادیب یا عقوبتی است که نوع و مقدار آن در شرع تعیین نشده و به نظر حاکم وگذار شده است و انواع آن از قبیل حبس، جزای نقدی و شلاق که میزان آن بایستی کمتر از حد باشد.
خیر مجازات قابل خرید و فروش نیست
خیر مجازات زنا حد است

مجازات‌تعزیزی یعنی همان‌ زندان ، جزای نقدی ، شلاق و...
هیچ مجازاتی قابل خریدن نیست .‌مجازات قابل تبدیل شدن است .‌مثلا شلاق تبدیل به جزای نقدی میشه

سلام
در قانون ما چهار نوع مجازات وجود دارد؛ قصاص، حد، دیه و تعزیر.
دادگاه در صدور حکم تعزیری، با رعایت مقررات قانونی، مواردی را مورد توجه قرار می‌دهد.هدف اصلاح و تادیب مجرم است
در تعزیر، شخصیت، وضع روحی و جسمی مجرم و زمان و مکان دخالت دارد
شلاق تعزیری قابل خریدن نیست
به دلیل اینکه شلاق رابطه نامشروع تا ۹۹ ضربه است لذا قاضی می تواند در صورت داشتن شرایط متهم میزان آن را کمتر کند.

مجازات تعزیری شامل مواردی است که جزو حدود شرعی نباشند. در شرع نوع و میزان و مقدار و موجب مجازات در مورد حدود به طور مقطوع تعیین تکلیف شده. ولی تعزیرات بدست حکومت و حاکم و متغیر است . خرید و فروش مجازات در عالم حقوق کیفری معنا ندارد منتها قاضی میتواند در حدود اختیارات قانونی خود در زمان تعیین مجازات در مواردی نسبت به تبدیل مجازات اقدام نماید.

تعزیر اصطلاحی فقهی است که به حقوق منا وارد شده به معنای مجازاتی که از پیش در شریعت پیش بینی نشده و به نظر حاکم شرع وقت تعیین خواهد شد، به زبان ساده تر در حال حاضر هر مجازاتی خارج از دایره حدود، قصاص و دیات.
مجازات تعزیری قابل تبدیل شدن است حال به جزای نقدی یا هر شکل دیگری که مناسب تر به حال متهم باشد، اما این به معنای آن نیست که الزاما تبدیل خواهد شد و تنها در صورت وجود جهات مخففه مجازات و استحقاق تخفیف برای متهم ممکن است؛ مشخصا درباره جرم زنا باید خاطرنشان کرد که جزو حدود اسلامی است پس مقررات ذکر شده در آن راه ندارد