آیا میتوان بدون اخذ رضایت از شاکی حکم تعلیق حبس تعزیری را گرفت؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۲,۸۸۲ #86872294

سلام
در پرونده کیفری که دارای شاکی می باشد و رای قطعی شده، آیا میتوان بدون اخذ رضایت از شاکی حکم تعلیق حبس تعزیری را گرفت و بدون اینکه مجرم به زندان برود پرونده را مختومه نمود؟

مشاوره حقوقی کیفری
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام.. تعلیق مجازات میتونه ضمن دادن حکم باشه یا در حین اجرای مجازات.. طبق قانونم رضایت شاکی خصوصی جزو شرایطش نیس( جرایم غیر قابل گذشت) بلکه در جبران ضررو زیانه وارد بهش کفایت میکنه. در عمل مواردی دیده میشود که در حکم قطعی نیز تعلیق داده میشود و این مورد در قانون صراحتا مشخص نشده که دادرس نمیتونه در صورت قطعیت حکم تعلیق مجازات بده.. میتونید از دادگاه مربوطه درخواست تعلیق کنید و اگر به نتیجه نرسید پس از تحمل یک سوم حبس دوباره درخواست گنید

سلام
به نظر امکان چنین امری را ندارید و درت عاقب رضایت شاکی مشمول تخقفیف یا تعلیق می شوید

سلام
هم بدلیل قطعی شدن رای ،هم به جهت داشتن شاکی خصوصی چنین امکانی وجود ندارد

سلام
خیر.دقت داشته باشید در جرایم ((غیر قابل گذشت ))پس از صدور حکم قطعی شما می توانید از مزیت ماده ۴۸۳ قانون آیین دادرسی کیفری استفاده نمایید . یعنی بعد از قطعیت حکم تنها با ((گذشت شاکی ))دادگاه می تواند تخفیف و یا تبدیل نماید و بدون گذشت شاکی دادگاه تکلیفی ندارد.
در عمل پرونده هایی داشتم که با اخذ رضایت شاکی در جرم غیر قابل گذشت دادگاه صادر کننده حکم قطعی مجازات رو تعلیق نموده.موفق باشید