قتل - دفاع مشروع - اولیای دم - دیه - مهریه

پرسیده شده
۱ پاسخ ۲۲۹ #85462337

فرد مذکری که دارای سوابق متعدد سرقت، ایجاد مزاحمت، رابطه نامشروع، تجاوز، مصرف و خرید و فروش مواد مخدر و مشروبات الکلی بوده و اهالی محل به وضعیت اجتماعی منفی وی کامل اشرافیت دارند و در تحقیقات محلی بازگو خواهند نمود، ابتدا یک مرتبه ازدواج نموده و همسر خود را با یک فرزند پسر طلاق می دهد که پسر وی الان حدودا ۱۲ ساله می باشد، سپس مجدد ازدواج و دارای یک پسر ۵ ساله و یک دختر ۴ ساله می باشد، وی در این مدت به صورت مکرر همسر خود را مورد آزار و اذیت قرار داده و ضمن ضرب و جرح به مرگ تهدید نموده است. تا اینکه یک ماه قبل در حالی که در محل کار شیشه مصرف نموده بوده وارد منزل شده و در حالی که قصد خوردن ناهار را داشته است با یک چاقو که درکنار خود گذاشته بوده تا با آن همسرش را تهدید کند، سر سفره می نشیند، همسرش وقتی ناهار وی را می آورد اقدام به برداشتن چاقوی کنار شوهرش نموده تا آن را به آشپزخانه ببرد و از دسترس وی خارج کند، که در این هنگام شوهر وی از بردن چاقو ممانعت و با همسرش درگیر می شود که ابتدا در کشمکش چاقو غیرعمدی به بازوی فرد مذکر برخورد می کند ، سپس فرد مذکر به آشپزخانه مراجعه و چاقوی دیگری بر میدارد تا با آن به همسرش بزند و در بازگشت همسر وی از ترس و به جهت دفاع از خود با چاقو به سینه فرد مذکر می زند و باعث برخورد به قلب وی می شود سپس فرد مذکر وارد حیاط منزل شده و در آن محل روی زمین می افتد و بیهوش می شود. همسرش نیز از ترسش درب حیاط را قفل می کند و بچه هایش را برداشته و از درب دیگر از منزل خارج و به منزل برادر شوهرش مراجعه و موضوع را به وی اطلاع می دهد. پس از مراجعه خانواده شخص مذکر به منزل وی برای کمک، وی به دلیل دیر رسیدن اورژانس و از دست رفتن زمان، فوت می کند. ضمنا اکنون مشخص گردیده شخص مذکر پس از همر دوم، همسر دیگری به صورت غیر رسمی دارد و وی اکنون باردار می باشد.
سوالات:
۱- آیا با توجه به اوضاع اجتماعی و سوابق شخص و مسائل پیش آمده در روز حادثه، دفاع مشروع محرض می باشد؟
۲- اولیای دم شخص مذکر چه کسانی می باشند؟
۳- اگر دفاع مشروع پذیرفته شود آیا نیاز به رضایت اولیای دم و یا پرداخت دیه می باشد یا خیر؟
۴- اگر دفاع مشروع پذیرفته نشود، چه کسانی باید رضایت دهند؟
۵- اگر دفاع مشروع پذیرفته نشود و اولیای دم رضایت دهند، باز هم باید دیه پرداخت شود؟
۶- اگر اولیای دم تقاضای دیه کنند، آیا همسر مقتول می تواند مهریه خود را به اجرا بگذارد؟
۷- با توجه به اینکه مقتول دارای مادر و یک خواهر و سه برادر و سه فرزند متولد شده و یک فرزند متولد نشده می باشد، چه کسانی مسئول پرداخت مهریه همسر وی (قاتل) می باشند؟
۸- آیا در صورت پذیرش دفاع مشروع، همسر مقتول (قاتل) مجازات عمومی مثل حبس و غیره هم دارد یا خیر؟
۹- اگر دفاع مشروع پذیرفته نشود، و اولیای دم رضایت دهند، آیا همسر مقتول (قاتل) مجازات عمومی مثل حبس و غیره دارد یا خیر؟
۱۰- در چه صورتهایی پرداخت دیه مقتول توسط قاتل ضرورت پیدا می کند؟؟

مشاوره حقوقی کیفری
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
اگر دفاع مشروع اثبات گردد نه حبس دارذ و نه پرداخت دیه
ولی در موردی که شما فرمودید اول خانم به بازوی اقا ضربه وارد کرده ،ک دفاع مشروع تلقی نمی گردد
بله همسر ایشان می تواند مهر خود را اجرا گذارند ک از اموال مقتول پرداخت می گردد،اگر اموالی نداشته باشد شخص دیگری مسئول پرداخت مهر ایشان نخواهد بود