امکان تعویض دادگاه رسیدگی به درخواست وجود دارد؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۲۳۷ #84866030

با سلام و خداقوت
زوج برای فسخ نکاح اقدام کرده است و دادگاه رسیدگی دادگاه شهید مفتح اعلام شده است در صورتی که اقامتگاه زوجه در منطقه دادگاه شهید مطهری می باشد آیا زوجه می تواند نسبت به تغییر دادگاه اقدامی را انجام دهد؟و حتی محل زندگی زوج قبل از ازدواج و بعد از ازدواج در منطقه شهید مطهری می باشد و تمامی پرونده های ما در دادگاه شهید مطهری جریان دارد و تنها نکته ای که وجود دارد محل دفتر وکیل زوج در منطقه دادگاه شهید مفتح است.

مشاوره حقوقی فسخ نکاح
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

صلاحیت محاکم به صورت حوزه قضایی تعریف می شود و تعیین مجتمع های قضایی تنها برای سهولت دسترسی است . به عبارت دیگر اعتراض به صلاحیت زمانی قابل استماع است که مثلا دعوی که باید در تهران رسیدگی شود به محاکم ورامین ارجاع شده باشد . اعتراض به اینکه دعوی باید به جای مجتمع مفتح در مجتمع مطهری رسیدگی شود خارج از چارچوب صلاحیتی بوده و قابل اعتنا نمی باشد .

خوانده می تواند به صلاحیتدادگاه ایراد بگیرید و طی لایحه آدرس خوانده را به شعبه اعلام کندکه در صلاحیت حوزه قضایی شهید مطهری است ودادگاه باید فرار عدم صلاحیت به شایستگی دادگاه شهید مطهری صادر کند