مطالبه دیه نابینایی از مادر بابت اقدام به سقط در بارداری

پرسیده شده
۹ پاسخ ۱۰۴ #84656669

سلام .وقت همگی بخیر ممنون که وقت میزارید پرسش های ما رو جواب میدین. آقا هستم و ۳۰ ساله دارای مشکلات بینایی شدید و تحت پوشش بهزیستی و با درصد معلولیت شدید بینایی. از زمانی که یادم میاد، بهم گفته بودن در بچگی بهت دکتر داروی اشتباهی داده شده و چشمات براش مشکل پیش اومده. حدود ۳ ساله متوجه شدم زمانی که مادرم بنده باردار بوده برای اینکه بنده رو سقط کنه، جسم سنگین بلند می‌کرده، از عمد به شکمش مشت می‌زده، یا از ارتفاع می‌پریده و یا زمانی که حامله بوده روزه میگرفته به تعداد روزهای زیاد و زمانی که به دنیا اومدم بسیار ضعیف بودم و الان برای تامین اجتماعی که کمیسیون پزشکی تشکیل دادند، تایید کردند که یکسری از مشکلات بینایی من مادرزادی بوده و من اعتراف مادر و خواهرم رو ضبط کردم که میگن این مسائل رو. سوال من این هست که من الان هیچ شغلی ندارم به خاطر بیناییم و مادرم هم هیچ خرجی جز هزینه‌ی داروهای چشمم بهم نمیده و سعی داره از خونه بیرونم کنه. با اینکه تمام بدبختی‌هام زیر سر مادرم بوده، داره دیوونه‌ام میکنه، هیچوقت تلافی نکردم سرش ولی الان پول یک وعده غذا هم بهم نمیده و من چاره‌ای جز پیگیری این مسئله ندارم. آیا میتونم از مادرم شکایت کنم و تقاضای دیه کنم؟ ازتون خواهش میکنم وقت بذارید و به سوالم جواب بدین.

مشاوره حقوقی کیفری
۹ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام،نیاز به ادله اثباتی قوی دارید،در صورت اثبات دیه قابل مطالبه است.

با سلام
می توانید علیه ایشان شکایت نمایید ولی برای اثبات موضوع نیاز به دلایل و مدارک دارید و صرف صدای ضبط شده دلیل محسوب نمی شود و تنها به عنوان اماره در کنار سایر ادله قابل استناد است.

با سلام اگر مدارکی دارید می‌توانید شکایت نمایید امکان نتیجه وجود دارد

شکایت علیه مادرتان متصور نیست و در صورتی که معلول جسمانی باشید اخراج شما متصور نیست و در صورتی که انجام بگیرد مشمول قوانین حمایتی نگهداری بهزیستی هستید

سلام اثبات موضوع بعید است

با سلام.
با احراز موضوع امکان مطالبه دیه وجود دارد. همچنین لازم به توضیح است که صدای ضبط شده صرفا یک اماره (نشانه) می باشد و ادله قطعی محسوب نمی شود.

باسلام ، اگر علت نابینایی شما ناشی از اقدام مادر در زمان سقط بوده باشد می توانید خسارت و دیه خود را مطالبه کنید.