جواز اجاره سرقفلی تملیک شده به عقد صلح چگونه است؟

پرسیده شده
۸ پاسخ ۲۵۳ #84502026

با سلام و وقت بخیر. با انتقال سرقفلی با عقد صلح منعقد در سال ۱۳۷۴صاحب سرقفلی اجازه اجاره مغازه را به دیگری دارد

مشاوره حقوقی سرقفلی
۸ پاسخ برای این سوال ثبت شده

چون مورد شما مشمول قانون ۱۳۵۶ میشه ماده ۱۹ آن مقرر داشته :
در صورتی که مستاجر محل کسب یا پیشه یا تجارت به موجب اجاره‌نامه، حق انتقال به غیر داشته باشد می‌تواند برای‌‌ همان شغل یا‌ مشابه آن منافع مورد اجاره را با سند رسمی به دیگری انتقال دهد. ‌هر‌گاه در اجاره‌نامه حق انتقال به غیر سلب شده یا اجاره‌نامه ا‌ی در بین نبوده و مالک راضی به انتقال به غیر نباشد باید در مقابل تخلیه مورد اجاره، حق ‌کسب یا پیشه یا تجارت مستاجر را بپردازد والا مستاجر می‌تواند برای تنظیم سند انتقال به دادگاه مراجعه کند، در این صورت دادگاه حکم به تجویز‌انتقال منافع مورد اجاره به غیر و تنظیم سند انتقال در دفترخانه تنظیم‌کننده سند اجاره‌نامه سابق یا دفترخانه نزدیک ملک (‌اگر اجاره‌نامه رسمی در بین‌نباشد) صادر و رونوشت آن را به دفترخانه مربوط ارسال می‌نماید و مراتب را به موجر نیز اعلام خواهد نمود، مستاجر جدید از هر حیث نسبت به تمام‌ شریط اجاره قائم‌مقام مستاجر سابق خواهد بود. ‌هر‌گاه ظرف شش ماه از تاریخ ابلاغ حکم قطعی منافع مورد اجاره با سند رسمی به مستاجر جدید انتقال داده نشود حکم مزبور ملغی‌الاثر خواهد بود.
‌تبصره ۱ - در صورتی که مستاجر بدون رعایت مقررات این ماده مورد اجاره را به دیگری واگذار نماید موجر حق درخواست تخلیه را خواهد ‌داشت و حکم تخلیه علیه متصرف یا مستاجر اجرا خواهد شد. و در این مورد مستاجر یا متصرف حسب مورد استحقاق دریافت نصف حق کسب یا‌ پیشه یا تجارت را خواهد داشت.

‌تبصره ۲ - حق کسب یا پیشه یا تجارت به مستاجر‌‌ همان محل اختصاص دارد و انتقال آن به مستاجر جدید فقط با تنظیم سند رسمی معتبر خواهد‌بود.

با درود
مالک سرقفلی که در اثر صلح مالک شده حق انتقال سرقفلی را با شرایطی دارد.

با سلام
مادامی حق انتقال دارد که این اجازه به مستاجر به صورت کتبی داده شده باشد

اجازه زمانی ممکنه که سلب نشده باشد

در صورتی که از طرف مالک اذن داشته باشد مانعی ندارد لاکن در غیر این صورت انتقال صحیح نمی باشد

درود
اجاره مستلزم این است که این حق سلب نشده باشد.

اگر مجوز انتقال و واگذاری ضمن عقد یا اجازه بعدی از طرف مالک دارید که مانعی وجود نداره ، سوالتون مبهمه