معامله ملک ورثه‌ای، دستخط دریافت ثمن، قانونی نبودن سن احدی از وراث

پرسیده شده
۸ پاسخ ۵۷ #84452623

ملکی از ورثه خریدم بیست سال پیش و آن زمان قولنامه نوشتیم و از هر ورثه رسید پرداخت وجه دریافت کردم. بعد از چند سال یکی از ورثه شکایت کرده که من در سن قانونی نبوده‌ام و ملک من به مزایده رفت. آیا من می‌توانم شکایت کلاهبرداری از ایشان کنم باتوجه به اینکه قولنامه را امضا کرده و با دستخط خود نوشته که وجه را دریافت کرده اما در سن ۱۶سالگی بوده؟ ممنون.

مشاوره حقوقی قرارداد
۸ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام معامله در خصوص ایشان غیرنافذ است مگر اینکه رشد ایشان در آن زمان اثبات شود.

سلام دلیل به مزایده رفتن ملک شما عدم اهلیت طرف معامله بوده وچون سنش ۱۶ سال بوده نمیتونسته معامله انجام بده و به همین دلیل اون قسمت از معامله که مربوط به اون ورثه بوده باطل میشه.یعنی شما در واقع به ضرر خود اقدام نموده و با شخصی که اهلیت معامله نداشته معامله کرده آید.شکایت کلاهبرداری در این مورد منتفی است

با سلام
مورد سوال کلاهبرداری محسوب نمی شود، معامله وی راجع به مال غیرمنقول در آن زمان به علت عدم رشد، نیازمند امضای قیم و تصویب دادستان بوده است والا باطل می باشد.

کلاهبرداری محسوب نمیشود و نسبت به سهم ایشان معامله باطل است مگر اینکه قیم با اجازه دادستان امضا کرده باشد.

خیر شکایت کلاهبرداری نمیتوانید انجام دهید چرا اینکه ایشان اهلیت معامله نداشته اند.

سلام ایشان اهلیت معامله نداشته است پس نسبت به سهم محجور معامله باطل است مگر قیم ایشان و دادستان معامله را تنفیذ کرده باشند

سلام مشمول عنوان کلاهبرداری است و در این خصوص قیم مسیول است و امکان ابطال سهم پسر ۱۶ساله ممکن است