آیا همسرم میتونه این حکم را با مهریه اش تهاتر کند؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۴۴۳ #84427810

با سلام
طی حکم قطعی صادره از دادگاه صالحه همسرم با طرح دعوی استرداد وجه به علاوه خسارت تاخیر و تادیه از طرف اینجانب محکوم شده است. در حال حاضر اینجانب قصد اقدام جهت اخذ اجراییه ندارم.میخواستم سوال کنم تا چه زمانی حکم صادره اعتبار داره و من میتونم نسبت به آن اقدام جهت اخذ اجراییه کنم.مثلا میتونم ۵ سال بعد هم روی این حکم اقدام کنم؟
یعنی اگه من اجراییه بگیریم ایشان میتونن اقدام به تهاتر مهریه کنن؟
سپاسگزارم

مشاوره حقوقی مهریه
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

درخواست تهاتر با مهریه را تقدیم نمایید و دادگاه با تناسب مهریه و موضوع حکم صادره به نفع شما تهاتر را خواهد پذیرفت

هرزمان تمایل داشته باشید میتوانید درخواست اجرا بدهید . در صورتی که همسرتان بخواهد اقدام به درخواست تهاتر نماید دادگاه با خواسته او موافقت خواهد کرد.

با سلام
تا زمانی که شما حکم صادره را به اجرا نگذارید پرونده همچنان باقی خواهد ماند و هر زمان تمایل داشتید میتوانید اقدام نمایید و نیز در صورتی که همسرتان بخواهد اقدام به درخواست تهاتر نماید دادگاه با خواسته او موافقت خواهد کرد

دوست عزیز شما می توانید دوباره اجرائیه صادر کنید وآنرا درخواست دهید
ضمنا برای تهاتر قوانینی وجود دارد که بسیار مهم هستند
دو شخص در برابر یکدیگر هم طلبکار و هم بدهکار باشند.
موضوع دو دین کلی باشد مثال یک میلیون بابت فروش محصول مشخص باشد
موضوع دو دین از یک جنس باشد مثال بدهی مالی باشد
زمان تادیه و پرداخت دو دین یکی باشد یعنی بااختلاف زمانی نباشند
جای تادیه دو دین یکی باشد هر دو دین آزاد باشدو........

با سلام
شما می توانید بعد از مدتی دوباره اجرائیه صادر کنید برای تهاتر قوانینی وجود دارددو شخص در برابر یکدیگر هم طلب کار و هم بدهکار باشند.
موضوع دو دین کلی باشد مثل پول و گندم. بنابر این اگر کسی به دیگری یک میلیون بدهکار باشد و در مقابل از او یک تخته فرش طلب کار باشد، نمیتوان به تهاتـر استناد کرد.
موضوع دو دین از یک جنس باشد مثلا هر دو گندم یا هر دو پول باشد و گرنه تهاتـر انجام نمی‌گیرد.
زمان تادیه و پرداخت دو دین یکی باشد، و اگر یکی مدت‌دار باشد، و دیگری بدون مدت نمی‌توان به تهاتـر استناد کرد.
مکان تادیه دو دین یکی باشد، بنابر این اگر یکی در تهران و دیگری در شمال باشد، نمی‌توان به تهاتـر استناد کرد.
هر دو دین آزاد باشد، و اگر یکی از دیون، به نفع شخص دیگری قبلا بازداشت شده در این مورد نمی‌توان به استناد تهاتـر و سقوط آن دین به دیگری ضرر زد.
دعوی هر دو دین قابل استماع باشد، بنابر این اگر یکی مشمول مرور زمان شده، نمی‌تواند به استناد تهاتـر از پرداخت امتناع کند.