این حقوق بعد از فوت مادر به فرزندان تعلق می‌گیرد؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۱۱۷ #84371128

با عرض سلام و شب بخیر
آیا حقوقی که بعد از فوت پدر به مادر خانواده تعلق می‌گیرد

مشاوره حقوقی دیگر قراردادها
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با لحاظ شرایط قانونی و رعایت آن حقوق بعد از فوت مادر به فرزندان تعلق خواهد گرفت

درود
در صورت وجود شرایط قانونی بله.

نخیر
مگر شرایط مقرر در قانون برای فرزندان پیش بیاد

با درود
بستگی به جنسیت فرزند، متاهل بودن و سن آنان دارد.

با سلام واحترام فرزندان‌ در صورت‌ داشتن شرایط‌ زیر از حقوق مادرشان که فوت شده است استفاده میکنند:

الف‌) پدر آنها در قید حیات‌ نبوده‌ یا واجد شرایط‌ ‌ باشد و از مستمری‌ دیگری‌ استفاده‌ نکند.
ب) سن‌ آنها کمتر از هجده‌ سال‌ تمام‌ باشد و یا منحصرا به‌ تحصیل‌ اشتغال‌ داشته‌ باشند تا پایان‌ تحصیل‌ و یا به‌ علت‌ بیماری‌ یا نقص‌ عضو طبق‌ گواهی‌ کمیسیون‌ پزشکی‌ موضوع‌ ماده‌ ۹۱ این‌ قانون‌ قادر به‌ کار نباشند.
پدر و مادر دختری که فوت شده است، در صورتی‌ که‌ اولا تحت‌ تکفل‌ او بوده‌ ثانیا سن‌ پدر از شصت‌ سال‌ و سن‌ مادر از پنجاه‌ و پنج‌ سال‌ تجاوز کرده‌ باشد و یا آنکه‌ به‌ تشخیص‌ کمیسیون‌ پزشکی‌ موضوع‌ ماده‌ ۹۱ این‌ قانون‌ ازکارافتاده‌ باشند و در هرحال‌ مستمری‌ از سازمان‌ دریافت‌ ندارند.
سهم بازماندگان متوفی که مستمری دریافت میکند نیز به این صورت می باشد
سهم همسر متوفی معادل ۵۰% کل مستمری استحقاقی است و چنانچه بیمه شده مرد دارای چند همسر دائم باشد مستمری بین آنها به تساوی تقسیم خواهد شد.
سهم هر فرزند متوفی معادل ۲۵% مستمری استحقاقی است ودر صورتیکه فرزندان هم پدر و هم مادر خود را از دست داده باشند ، سهم آنان دو برابر این میزان خواهد بود .
سهم هر یک از پدر و مادر متوفی ، معادل ۲۰% مستمری استحقاقی خواهد بود.
مدارک لازم برای برقراری مستمری بازماندگان :
گواهی فوت بیمه شده یا مستمری بگیر که از سوی سازمان ثبت احوال صادر شده باشد.
اصل و تصویر شناسنامه و کارت ملی متوفی و بازماندگان واجد شرایط
اصل و تصویر عقدنامه همسر متوفی
قیم‌نامه یا گواهی رشد
گواهی تحصیلی برای فرزندان پسر بالای ۱۸ سال
صورتجلسه کمیسیون پزشکی در مورد ازکارافتادگی فرزندان یا پدر و مادرویا شوهر (در صورت لزوم)