میگن اینجایی که رهن کردید برای ایشون نیست، چه باید کنیم؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۲۲۵ #84013387

سلام خسته نباشید
من اول مرداد ماه یه آپارتمان رهن کردم
موقع تحویل ملک آیفون نداشت و صاحبخونه گفت تا یک هفته دیگه نصب میشه ماهم چون ملک نوساز بود حرفشو قبول کردیم
بعد این که ساکن شدیم فهمیدیم همسایه هامون معتادن و مدام یه داستانی توی ساختمون هست از طرفی ما قولناممون کد رهگیری نداره و فقط امضا شاهد و مهر بنگاهو داره
حالا صاحبخونه اصلا جواب نمیده و یکی از همسایه که بیرون دیدتش گفته دارم میبروشم قبلا هم کسایی که اینجا بودن میگن اینجایی که رهن کردید برای ایشون نیست یعنی کسی که اسمش توی قولنامه ما به عنوان صاحبخونه خورده میگن برای اون صاحب املاک که توش قولنامه نوشتید
ممکنه بفروشه ؟ یا واسه این نباشه و پول مارو بالد بکشن؟

مشاوره حقوقی ملکی
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

شما بایستی به بنگاه املاک مراجعه نمایید و خواستار دریافت کپی اسناد مالکیت ملک از موجر شوید .

در صورتی که ملک متعلق به موجر نبوده و ملک دیگری را رهن داده میتوانید شکایت انتقال مال غیر بنمایید.

بسمه تعالی » از نظر قانون موجر میتواند مالک نباشد و تا زمانیکه معارض نداشته باشد انتفاع شما فاقد از اشکال است و در صورت وجود معارض شخص موجر که در قراردادشما ثبت گردیده ضامن است و چنانچه بنگاه بدون رویت اسناد و مدارک موجر و احراز هویت ایشان و مجوز ایشان برای انتقال منافع ، اقدام به
اجاره نویسی نموده باشد و و یا حتی توسط مشاور حقوقی بنگاه تایید نشده باشد ، با توجه به مراتب جدید ملزم به پرداخت خسارت و نهایتا بنگاه ایشان برای یکماه تعطیل خواهد شد ( برای تخلف بار اول ) لذا بر شما حرجی نیست و تا زمانیکه ودیعه منزل را به شما مسترد ننمودند به هیچ عنوان ملک را تخلیه نکنید . و راهکار دوم : اجاره ملکم را به بنگاه بدهید و از ایشان رسید با امضا و اثر انگشت و مهر بنگاه دریافت نمایید تا ایشان علی الاصول بعنوان تضامنی متعهد بر امور گردند

در سوال شما دو فرض مطرح است،
۱- موجر شما مالک نباشد و اذن از جانب مالک برای اجاره دادن هم نداشته باشد که در اینصورت کلاهبردای اتفاق افتاده و شما بایستی به جرم کلاهبرداری از وی شکایت نمایید.
۲- چنانچه موجر مالک باشد در اینصورت میتواند آپارتمان را بفروشد، ولی نمیتواند قبل از انقضای مهلت قرارداد اجاره شما ملک را تحویل خریدار دهد.
یک ماه قبل از اتمام مهلت قرارداد طی اظهارنامه کتبی آمادگی خود برای تخلیه ملک در روز اتمام قرارداد را اعلام نمایید. چنانچه به ره دلیلی پس از اتمام مدت اجاره ملک را تخلیه ننمایید مالک میتواند از شما مطالبه اجرت المثل دوران تصرف بخواهد.