درج همزمان اسقاط کافه خیارات و خیار تخلف شرط در قرارداد؛ آیا وجاهت دارد؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۲۲۶ #83643658

در یک قرارداد اجاره از جمله قید شده است:
ماده ۶) فسخ قرارداد:

۱-۶- تاخیر در پرداخت اجاره برای موجر حق فسخ اجاره را نسبت به باقیمانده مدت ایجاد می‌کند و در این حالت اقساط باقیمانده اجاره‌بها حال می‌شود و یکجا قابل مطالبه خواهد بود.

۲-۶- تخلف مستاجر از هر یک از شروط و ضوابط این اجاره نامه برای موجر حق فسخ و تخلیه را ایجاد خواهد کرد.

ماده ۸) شرایط قرارداد:

۱-۸- اسقاط کافه خیارات منجمله غبن (ولو به درجه اعلی) از طرفین به عمل آمد. (به این معنی است که تمام اختیارات فسخ معامله را از خود ساقط کرده ایم حتی اختیار فسخ به دلیل تفاوت آشکار بین قیمت واقعی مورد اجاره و مبلغ تعیین شده که به آن خیار غبن گفته می شود.)
سوال: ایا ماده ۶ خیار تخلف از شرط محسوب میشود؟ و با توجه به انکه در ماده ۸ اسقاط کافه خیارات از طرفین بعمل امد ایا ماده اخیر موجب عدم نفوذ و سقوط خیار مصرحه در ماده ۶ ( خیار تخلف از شرط ) نمیگردد؟ بعبارتی دیگر ایا میتوان در قرارداد در یک ماده کلیه خیارات را اسقاط کرد و در عین حال در ماده دیگر خیار شرط و یا خیار تخلف شرط را برقرار کرد؟

مشاوره حقوقی دیگر قراردادها
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

درود
چون خیار تخلف از شرط درج شده یعنی این خیار ساقط نشده است.

هرآنچه در اجارنامه ذگر گردیده وبرآن توافق شده برای طرفین لازم الاتباع و دارای اعتبار می باشد

قرار داد فوق لازم بوده و هر آنچه قید شده الزام آور و صحیح است و ایرادی ندارد

سلام. متن اجاره نامه دال بر این است که خیار تخلف شرط از عبارت کافه خیارات مستثنی شده است و ایرادی ندارد.