منظور قانون از معابری که به رایگان به شهرداری تعلق دارند

پرسیده شده
۵ پاسخ ۹۶ #83205467

مستند بر ماده ۱۰۱ قدیم شهرداری معابر ناشی از عمل تفکیک به رایگان متعلق به شهرداری می‌باشد. شرایط اینکه معبر یا خیابانی شامل این قانون بشه چیست؟ آیا همه معابر شامل می‌شوند و یا فقط معابری که برای دسترسی یک زمین تفکیک شده نیاز است؟ اگر وجود معبر برای زمین تفکیک شده تاثیر خاصی نداشته باشد و برای دسترسی شهری به زمین‌ها و اماکن دیگر ایجاد شود شامل این قانون می‌شود. در کل چه معابری شامل قانون می‌شود؟ ظاهرا ماده ۱۰۱ شهرداری جدید بعد از سال ۹۰ تصویب شده ومالکیت رایگان شهرداری حذف شده اما در مورد زمینی صحبت می‌کنم که قبل از سال ۹۰ به معبر تبدیل شده و آیا ماده ۱۰۱ جدید عطف به‌ماسبق میشود؟ و این گونه می‌توان با استناد به عطف به‌ماسبق شدن این مورد قانونی را چون قانون عوض شده است در محاکم دادگاهی رد کرد؟

مشاوره حقوقی شهرداری
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام خوب ماده ۱۰۱ مشخصا معابر ناشی از تفکیک را شامل موضوع می‌داند نه هر معبر( اعم از کوچه و خیابان و گذر)در مورد سوال دوم هم اگر ملک تفکیک نشده باشد طبق قانون اصلاحی ۱۰۱ شهرداری رفتار میشود

سلام، کوچه و شاعر حاصل از تفکیک و افراز به شهرداری تعلق دارد.

با سلام
عطف به ما سبق شدن قانون یک امر استثنائیست و بعید است قانون جدید شامل حال آن زمین شود.

با سلام در صورتی که مالکین درخواست تفکیک زمین را بدهند و در نتیجه تفکیک کوچه ای ایجاد شود این کوچه متعلق به شهرداری است.

سلام تبصره سه همان قانون بازهم مالکیت را برای افراز و تفکیک متعلق به شهرداری می داند که مختار است قیمت کارشناسی روز را دریافت کند یا بخشی از زمین را در هر صورت کوچه و شارع حاصل از تفکیک و افراز متعلق به شهرداری است