مطالبه خسارت معنوی بابت آسیب به سر، جای جراحی و...

پرسیده شده
۷ پاسخ ۴۰ #82171964

سوال اول اینکه متهم طفل بوده و آسیبی به من وارد کرده به دلیل جراحی مغز و اعصابم علامت جراحی بزرگی در سرم است که واقعا باعث ضربه روحی به من می‌شود و دوما اینکه بنده لیسانس حقوق دارم و آرزوم قضاوت بود که به خاطر همین جراحی نتونستم قاضی بشم(قبل از امتحان قضاوت فهمیدم در پزشکی حتما رد می‌شم). سوم اینکه به دلیل همین علامت جراحی در سرم دختری که باهاش قرار ازدواج داشتم ازدواج را قبول نکرد و واقعا هر کسی ازم میپرسه چه اتفاق افتاده سرت اینجوری شده دچار ضربه روحی میشم و به راحتی بین مردم نمی‌تونم بگردم. آیا این دلایل برای دریافت خسارت معنوی کافی است؟باید شاهد بیاورم؟ چگونه دلایل را ابراز کنم؟

مشاوره حقوقی کیفری
۷ پاسخ برای این سوال ثبت شده

باسلام، طرح دعوای مطالبه خسارت معنوی بلامانع هست اما پذیرش آن بستگی به نظر قاضی رسیدگی کننده دارد.

بله میتوانید مطالبه خسارت معنوی نمایید.

با سلام
وفق عمومات حقوق مسئولیت مدنی و قوانین مرتبط با آن از جمله قانون مسئولیت مدنی، امکان مطالبه خسارت معنوی وجود دارد ولی پذیرش آن به نظر قاضی است.

با سلام طبق قانون ایین دادرسی کیفری و ق مسئولیت مدنی قابل مطالبه هست منتها بستگی به نظر قاضی دارد

در صورتی که دیه جراحت فوق را وصول نموده باشید مطالبه مالی به عناوین دیگر متصور نیست. ولی به لحاظ قانون مسئولیت مدنی نیز می‌توانید مطالبه خسارت‌های معنوی را مطرح نمایید

با سلام و احترام
حتی بر فرض اثبات حق مطالبه جبران زیان معنوی، در رویه قضایی ما جبران های مالی برای زیان معنوی پیش بینی نشده است.
تبصره یک ماده ۱۴ آ.د.ک

سلام بله میتوانید مطالبه نمایید ولی پذیرش آن منوط به نظر قاضی است