قرارداد اجاره بدون داشتن امضای شاهد چقدر معتبر هست؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۴۵۴ #82008455

سلام،
و مشکلاتش چی هست؟ مثلا اگر مستاجر اجاره ندهد میشه دستور تخلیه گرفت؟ و اجاره عقب افتاده رو دریافت کرد؟

مشاوره حقوقی قرارداد اجاره
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
۱.اجاره نامه بدون شاهد نیز اعتبار را دارد.
۲.اگر مستاجر اجاره پرداخت نکند موجر میتواند قانونا دادخواست مطالبه اجور معوقه یا در شرایطی اجرت المثل را مطرح کند.

با سلام در هر صورت حقوق مؤجر پایمال نخواهد شد اما در صورتی که به اجاره نامه مذکور ایرادی اعم از تردید و انکار یا جعل امضاء وارد شود اثبات آن بر عهده دارنده سند می باشد که کمی سخت و مشکل خواهد بود

در صورت وجود شرایط زیر دستور تخلیه ملک صادر می شود :
قرارداد اجاره در دو نسخه تنظیم شده باشد
دو نفر شاهد قرارداد را امضاء کرده باشند
موعد قرارداد اجاره به اتمام رسیده باشد
ملک دارای حق کسب وپیشه و سر قفلی نباشد
دستور تخیله توسط شورای حل اختلاف بدون برگزاری جلسه صادر می شود و به صورت فوری بدون داشتن حق اعتراض اجرا خواهد شد

هر قراردادی با و بدون شاهد یک اعتبار را دارد، وجود شاهد اجازه ادعای جعلی بودن مدرک را کم یا حذف میکند. وگرنه در اعتبار کل یا تک تک مفاد قرارداد تاثیری ندارد. اگر هر یک از طرفین به سند عادی بدون شاهد ادعای جعل کند، بر طرف دیگر اثبات صحت سند مفروض خواهد بود. در هر صورتی، اگر مستاجر اجاره پرداخت نکند میتوان الزام به پرداخت اجاره بها یا اجرت المثل را داد. و اگر زمان اجاره به پایان رسیده باشد یا بتوان اثبات نمود اسکان مستاجر غصبی است، دعوی تخلیه یا رفع تصرف عدوانی را میتوان داد. مستاجر برای ایام تصرف یا باید سند پرداخت ارائه کند یا اجاره بها و در صورت عدم وجود یا تشکیک در مفاد قرارداد اجاره، اجرت المثل را پرداخت نماید.