آیا مبایعه نامه من باطل است؟

پرسیده شده
۸ پاسخ ۲۴۱ #81989393

باسلام و احترام؛ زمینی را در سال ۹۱ خریده ام و تصرف نمودم و آثار تصرف در زمین مشهود است. فروشنده را ملزم به تنظیم سند رسمی نمودم. فروشنده بدلیل مشکل استعلام منابع طبیعی قادر به سند زدن نبود ولی مشکل آن قابل رفع بود. در سال ۹۹ این مشکل دو ماه بعد از فوت فروشنده توسط خودم حل شد و اجرائیه بر علیه وراث نیز صادر و ابلاغ گردیده است. الان مقدمات انتقال سند در محضر در حال انجام است.
از مبایعه نامه فوق پسر فروشنده کاملا در جریان بوده است و در این خصوص ۴ شهود نیز وجود دارد که شهادت بدن که پسر وی در جریان کامل کارها بوده. الان پسر فروشنده ادعا کرده است که قبل از مبایعه نامه، پدرش زمین را در قالب صلح نامه قطعی بهش واگذار کرده است. آیا مبایعه نامه من ابطال میگردد؟

این پرسش خاتمه داده شده و امکان ارسال پاسخ برای آن وجود ندارد.
مشاوره حقوقی دیگر قراردادها
۸ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
اگر با دلایل کافی اثبات شود که فروشنده قبل از اینکه ملک را به شما بفروشد آن را به شخص دیگری( خواه پسرش یا شخص دیگری ) صلح کرده باشد و اصالت صلح نامه نیز محرز باشد ، در واقع دیگر مالکیتی نداشته تا بخواهد آن را به شما واگذار کند
در این صورت ایشان باید حکمی که به نفع شما صادر شده است دعوای اعتراض ثالث اقامه کنند و تا زمانی که حکم شما لغو نشده است دارای اعتبار می باشد
و اینکه آیا مبایعه نامه شما باطل است یا خیر بستگی به رسیدگی دادگاه و دلایل دعوی دارد ولی در حال حاضر باتوجه به حکمی که بنفع شما صادر شده دارای اعتبار می باشد
ضمنا اگر ثابت شود که پسر در جریان فروش پدرش به شما بوده و با موافقت و اذن ایشان ملک را پدرشان به شما واگذار کرده‌اند می تواند به منزله تایید معامله پدر و شما باشد که در این صورت دیگر نمی‌تواند ادعایی مطرح کند

باسلام
اگر در مالکیت اموال اعم از صلح، مبایعه نامه و.... دو نفر مدعی باشند مالکیت از آن شخصی است که مستند قانونی اش در تاریخی مقدم تر باشد. مگر آنکه بر آن مستند ادعای جعل وارد نشود. مثلا زمین مورد نظر شما در سال ۹۸ از طریق صلح به کسی واگذار شده و در سال ۹۹ به شما از طریق مبایعه نامه فروخته شده باشد. فردی که صلح نامه معتبر دارد مالک قلمداد می شود.

سلام
در صورتی که واقعا صلحنامه ای وجود داشته و دارای اصالت باشد (جعلی نباشد) و تاریخ آن نیز دست کاری و جعل نشده باشد، ملک به پسر فروشنده تعلق خواهد یافت.

درود
اگر واقعا صلح نامه ای باشد و صحت داشته باشد، با توجه به تقدم تاریخ آن بله سند شما باطل خواهد شد.

سلام.چنانچه صلح نامه دارای تقدم تاریخی است صحیح می باشد.ولیکن با عنایت به حضور ایشان در صورت ادعای ایشان حتما درخواست ارجاع به کارشناس نمایید.

اگر صلح نامه ارائه شده دارای تاریخ مقدم بر معامله شما باشد و صحت تاریخ و زمان تحریر از سوی کارشناس دادگاه تایید شود ، معامله شما باطل است .

با سلام و ادب
اگر صلح نامه آنها جعلی نباشد معامله شما باطل است.اما اگر بتوانید جعلی بودن صلح نامه آنها را اثبات کنید.معامله صحیح و ملک مال شماست.