اگر به مفاد دادنامه عمل نکرده و پرداخت را در زمان مقرر انجام ندهد حق مطالبه تاخیر تادیه را تا زمان اجرای حکم دارد؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۱۸۷ #81942809

با سلام و خسته نباشید،
در پرونده ام با توجه به متن دادنامه و اجرائیه مرتبط ، محکوم علیه ، محکوم به پرداخت اصل خواسته و تاخیر در تادیه از زمان سررسید چک الی اجرای حکم شده.
ایشان بعد از جلب اقدام به ارائه دادخواست اعسار نموده و موفق به دریافت حکم به معسریت خویش و پرداخت به صورت اقساط شده.
زمان پرداخت اولین قسط ۱۰ روز بعد از قطعیت دادنامه اعسار تعیین گردیده ولی ایشان ۹ ماه از عمل به پرداخت اولین قسط امتناء ورزیده
حال از جنابعالی درخواست دارم تا بنده را راهنمایی و ارشاد نمائید که آیا بنده حق مطالبهء تاخیر در تادیه را تا زمان اجرای حکم دارم یا فقط تا تاریخ قطعیت دادنامهء اعسار قابل مطالبه است.
با تشکر و آرزوی عافیت

مشاوره حقوقی دیگر قراردادها
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

اختلاف نظر در این خصوص زیاد است ، ولی قاعدتا خسارتا تاخیر باید تا زمان صدور حکم اعسار محاسبه گردد ،چراکه یکی از از شرایط پرداخت خسارت تاخیر در ماده ۵۲۲ قانون آیین دادرسی مدنی بحث تمکن مالی مدیون است.