آیا میتواند ترک شراکت کند و وسایلش رو ببرد؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۴۳۰ #81796508

با سلام و خسته نباشید
بنده در تابستان سال گذشته به صورت شراکتی اقدام به افتتاح یک مغازه کردم هر دو تقریبا به یک اندازه وجه نقد برای کار آوردیم . شریکم چند تا دستگاه اضافه آورد و من هم برند و آموزش کار را آوردم و قرار شد به صورت نصف نصف در سود و زیان کار کنیم. بنابر دلایلی مثل رکود اقتصادی و افزایش قیمت مواد اولیه مغازه ما ضرر داد. شریکم بدون اطلاع من اقدام به شراکت با فرد دیگری در همان صنف کرده و به بهانه تعویض مغازه و گرفتن مغازه با رهن و اجاره کمتر مغازه را تحویل دادیم. ولی موقع گرفتن مغازه جدید شریکم از ادامه شراکت با بنده منصرف شده که به شراکت جدیدش برسه. در واقع منو گول زد که مغازه رو جمع کنیم و سهمش و وسایلی که آورده از مغازه به شراکت جدیدش انتقال بده. رهن مغازه رو به صورت نصف نصف پرداخت کردیم ولی کل مبلغ از حساب بنده به حساب صاحب ملک واریز شده و قول نامه به اسم بنده می‌باشد . حالا شریکم نصف رهن + وسایلی که خودش آورده + نصف مابقی دارایی مغازه را طلب میکند. در حالی که برند و آموزشی که من آورده مبلغی تقریبا معادل وسایل او دارد اما برند الان دیگر ارزشی ندارد چون کسی اونو نمیخره ولی اون وسایل افزایش قیمت هم داشته‌اند. آیا اصلا میتواند ترک شراکت کند و وسایلش رو ببره ؟ ما هیچ متنی بابت شراکت در ابتدای کار ننوشته ایم و تماما قول و قرارمان کلامی بوده. مغازه ضرر زیاد داده اکثر وسایلی که با پولمان خریده ایم برای پرداخت بدهی فروخته ایم و بخشی از آنها مانده که آنها هم باید بدیم جای بدهی، فقط نصف رهن و دستگاهای شریکم و برندی که هیچ ارزشی ندارد برایمان مانده. تکلیف چیست میتوانم شکایت کنم که با هدف قبلی اقدام به جمع کردن مغازه کرده و ترک شراکت کرده که وسایل را به شراکت جدیدش انتقال بده؟ آیا دارایی مغازه رو باید نصف کنیم یا چیزی که آورده می‌تونه ببره؟ از اونجایی که شریکم با هدف قبلی منو گول زده و اقدام به جمع کردن مغازه کرد این ترک شراکت باعث ضرر بیشتر من شد میتونم غرامت بگیرم؟ در ضمن دو تا از دستگاهایی که با پول دوتامون خریدیم و به امانت پیشش بود رو بدون اطلاع بنده فروخته و قسطای وامش و چند تا از بدهیای شخصی خودش و مغازه رو باهاش پرداخت کرده. این کارش خیانت در امانت هست یا چون شریکم بوده می‌تونه بدون اجازه بنده بفروشه؟

مشاوره حقوقی دیگر قراردادها
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

چون قرارداد مکتوب بین شما نبوده ، اثبات موضوع خیلی سخت و در حد محاله . در زمینه پرداخت مبلغ رهن هم اگر دلیلی بر پرداخت وجه فوق به شما داشته باشد می تواند آنرا مطالبه کند ولی اگر مدرکی نباشد در مطالبه به جایی نخواهد رسید .