آیا باید ورثه بدهی پدر را پرداخت کنند یا خیر؟

پرسیده شده
۹ پاسخ ۱,۱۹۴ #80584254

یکسال پیش در زمان بیماری پدرم متوجه شدیم، طلبکاری چک های از پدرم در دست دارد، یک چک قبل فوت و بقیه بعد فوت برگشت زد، بعد از چند ماه ایشون شکایت حقوقی کردن علیه ورثه درصورتی که ارثی نبوده ومالی نرسیده به فرزندان.
آیا باید ورثه بدهی را پرداخت کنند یا که خیر؟
در حال حاضر قاضی طبق ماده ۲۴۸-۲۵۰ امورحسبی حساب بانکی ورثه رو بسته، اگه ورثه از نظر قانونی مجبور نیستند، بدهی را پرداخت کنند،
بر چه اساسی قاضی حکم به بستن حساب ورثه کرده؟
و اینکه گفتند تا ۱ ماه بعد از فوت باید اعلام میکردیم که ترکه رو قبول نداریم.
در این صورت چیکار ما باید انجام بدهیم؟
با تشکر

مشاوره حقوقی انحصار وراثت
۹ پاسخ برای این سوال ثبت شده

وقتی ورثه ظرف یک ماه از تاریخ فوت اعلام قبول یا رد ترکه ننمایند به این معناست که ترکع را پذیرفته اند و در حدود ترکه مسئول پرداخت دیون متوفا هستند.
ورثه تا زمانی که ثابت نکنند متوفی هیچ ماترکی نداشته مسئول تلقی خواهند شد.

خیر چنانچه مالی از متوفی نمانده باشد وراث تکلیفی به پرداخت دین ندارند.

بایستی به دادگاه اثبات نمایید که متوفی فاقد ماترک است

ورثه ملزم نیستند غیر از ترکه چیزی به بستانکاران بدهند و اگر ترکه برای اداء تمام دیون کافی نباشد ترکه مابین تمام بستانکاران به‌ نسبت طلب آنها تقسیم می‌شود

سلام
طبق ماده ۲۵۰ قانون امور حسبی وراث یک ماه فرصت رد ترکه رو دارند در غیر اینصورت در حکم قبول هستش و باید طبق ماده ۲۴۸ همان قانون نسبت به سهمشون مسئول اداء تمام دیون خواهند بود.

شما باید طبق قسمت اخیر ماده ۲۴۸ ثابت کنید باقی مانده ترکه برای تادیه دیون کافی نیست که در اینصورت مسئول نخواهید بود

با سلام
باید اثبات کنید که مرحوم هیچ مالی به ارث نگذاشته است . در این صورت دعوی رد می شود

سلام . شما باید برای دادگاه اثبات کنید که متوفی هیچ ماترکی نداشته است . در این صورت دعوی خواهان رد می شود و از حسابهای وراث رفع توقیف می گردد. ورثه می بایست تا یکماه بعد از فوت ، رد یا قبول ترکه را اعلام کنند بعد از گذشت یک ماه قبول محسود و هر یه به میزان سهم الارث مسئول پرداخت بدهی متوفی خواهد بود .