فسخ نکاح انجام میشود؟

پرسیده شده
۷ پاسخ ۲۵۳ #80080230

من مرد هستم دو ساله که عقدم. قبل عقد به من نگفتن که همسر من مدرک تحصیلشون سومه دبستانه به من گفتن دیپلمه و اینکه نگفتن افسردگی داره.بارها سعی کردم با کمک مشاوره و .... ولی بی فایده بوده . خاستم ببینم فسخ نکاح انجام میشه؟ باید مهریه داد یا نه؟

مشاوره حقوقی فسخ نکاح
۷ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با درود
این سوال بحثی مفصل را می‌طلبد.
لکن، فسخ نکاح در قوانین حصری است و امری.
اگر این صفت زوجه در عقد نکاح ذکر شده می‌توان فسخ نمود، اعمال این حق فوری است.
اگر نزدیکی واقع شده زن مستحق مهریه است.
ماده ۱۱۲۸ - هرگاه در یکی از طرفین صفت خاصی شرط شده و بعد ازعقد معلوم شود که طرف مذکور فاقد وصف مقصود بوده برای طرف مقابل حق فسخ خواهد بود خواه وصف مذکور در عقدتصریح شده یا عقد متبانیا بر آن واقع شده باشد.

فسخ نکاح در موارد محدودی حاصل میشود
اگر در سند نکاح شما مدرک تحصیلی خانم قید شده باشد و شما با تاکید بر آن شرط ازدواج کردید و اکنون کاشف بعمل آمده که مدرک تحصیلی ذکر شده را ندارد میتوانید با استناد به خیار تدلیس فسخ نکاح کنید
اما اگر رابطه زناشویی انجام شده باشد مهریه به زن تعلق میگیرد

باتوجه ب موارد مذکور حق فسخ ایجاد نمیشود مدرک تحصیلی ملاک نیست مگر اینکه شرط شده باشد و افسردگی نیز غیر قابل درمان نیست ولی حق طلاق با شما بعنوان زوج هست ک در این صورت تمام حق و حقوق مالی زن اعم از مهریه و....نیز باید بطور کامل پرداخت شود

با توضیحی که دادید نمی تونید فسخ نکاه کنید شما زمانی میتونید به مدرک تحصیلی همسرتان ایراد بگیرید که ازدواج شما باشرط مدرک تحصیلی وی انجام بشه

موارد یاد شده از موجبات فسخ نکاح نخواهد بود لذا در صورتی که ایشان را بخواهید طلاق دهید باید حق و حقوق از قبیل مهریه و ... را به ایشان پرداخت نمایید

دلیلی بر فسخ عقد نمیباشد و حتی اگر از موارد فسخ هم باشد در صورت نزدیکی کل مهرش باید ادا گردد.

درود
مواردی که فرمودید نکاح را فسخ نمی کند مگر اینکه شما با شرط مدرک تحصیلی با ایشان ازدواج کرده باشید و ثابت نمایید.