خرید شلاق امکانپذیر است؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۴,۰۷۴ #78560705

با سلام خدمت همکاران محترم، مطابق قانون ما به هیچ وجه خرید شلاق تعزیری به هر میزان را نداریم ،(حتی خرید هر نوع مجازات وجود ندارد )،حال زیر ۳۰ صربه باشد یا ۷۴ صربه ،همکارانی در جواب مشکلی پاسخ دادند بالای ۳۰ صربه قابل خرید نیست ، میشود مستند قانونی ان را ارایه بفرمایید ؟

مشاوره حقوقی کیفری
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
شلاق حدی یا تعزیری به هر تعداد قابل خرید نیست..در مرحله اجرای احکام طی شرایطی وبا تقاضای قاضی اجرای حکم از دادگاه صادر کننده رای قطعی، امکان تبدیل شلاق به مجازات های دیگر مثل جزای نقدی امکانپذیر می باشد..مثلا اگر محکوم علیه بیماری داشته باشد که در اثر اجرای شلاق بیماری وی تشدید شود وامید بهبودی نیز نباشدامکان تبدیل وجود دارد

سلام
ماده ۱۶ قانون مجازات اسلامی ‌تعزیر را این گونه تعریف می‌کند که آن عقوبت یا تادیبی ست که میزان و نوع آن در شرع مشخص نشده و حاکم و قاضی آن را تعیین خواهد کرد. تعزیر می‌تواند شامل ضربات شلاق، جزای نقدی و یا حبس باشد. توجه داشته باشید که ضربات شلاقی که در حکم تعزیر به محکوم داده می‌شود، حتما باید از تعداد ضربات حد شرعی کمتر باشد، زیرا در غیر این صورت نیازی به صدور حکم تعزیر نیست و می‌توان به یکباره حد شرعی را اجرا کرد.
نوع و سطح مجازات تعزیری توسط قاضی در دادگاه اصلح مشخص می‌شود. اما این که قاضی چه نوع تعزیری و با چه سطحی را برای محکوم در نظر بگیرد، به عوامل مختلفی بستگی خواهد داشت. این عوامل از موقعیت ذهنی و روانی فرد حین ارتکاب جرم آغاز شده، تا سطح آثار جرم و انگیزه‌های متهم و نیز شکل ارتکاب آن و غیره ادامه خواهد داشت. همین طور قاضی به سوابق متهم توجه می‌کند و شرایط خانوادگی و سطح اجتماعی که وی از آن بیرون آمده را لحاظ خواهد کرد.