ایا اخذ یک سوم مبلغ ودیعه پرداخت شده بابت ملک استیجاری از موجر، جهت اجاره کردن خانه، امکان پذیر است؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۱۰,۱۶۴ #77872607

صاحبخانه بنده تا بحال بدقولی های بسیاری داشته که باعث ضرر و زیان بسیاری برای من شده. مورد آخر اینکه ۱۲ تیر ماه موعد قرارداد تمام می شود. طبق تماس تلفنی قرار شد فردا یعنی شنبه من بروم و یک سوم مبلغ ودیعه را بگیرم تا بتوانم با صاحبخانه جدید قرارداد ببندم. الان کلا زیر حرفش زده و حالا که من با صاحبخانه جدیدم قرار بستم حرفش را منکر شده. عملا فردا من نمیتوانم قرارداد ببندم و خانه از دستم میرود. دوباره باید کلی دنبال خانه بگردم. اینکه یک سوم مبلغ ودیعه برای گشتن دنبال خانه از صاحبخانه به مستاجر داده می شود را همه میگویند حتی همه بنگاهیها. آیا این مورد قانون است و قابل پیگیری است؟
من چکار باید بکنم؟

مشاوره حقوقی قرارداد اجاره
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

این مورد عرفی است نه قانونی . طبق قانون، تخلیه ملک منوط به پرداخت کل مبلغ ودیعه به مستاجر هست

با سلام و احترام تکلیف استرداد یک سوم مبلغ ودیعه هر چند در قانون یا قرارداد پیش بینی نشده و استرداد کل ودیعه منوط به تخلیه و تحویل ملک به مالک است. ولی از لحاظ استدلال حقوقی و اعتقاد شخصی از آنجا که عقود و قراردادها طرفین قرارداد را علاوه بر اینکه بر موارد ذکر شده در قرارداد متعهد میکند به مواردی که در عرف و عادت نیز مرسوم است متعهد میکند، از آنجا که استرداد بخشی از ودیعه اجاره جهت عقد اجاره جدید عرف معمول و شایعی در کشور است بنابراین حق مستاجر است که پس از تنظیم صورتجلسه با مالک و تعهد به تخلیه تا تاریخ مشخص بخشی از ودیعه اجاره را دریافت نماید.